No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : bonsaiCum se plantează un bonsai \

Bonsai, arta japoneză străveche a creşterii şi îngrijirii copacilor mici, în special a celor cu frunze mici şi dese, a devenit foarte populară în Occident, inclusiv în România. Oricine se poate bucura de un copac miniatural plantat în propria-i sufragerie. Pentru a creşte un bonsai trebuie să te înarmezi cu timp, entuziasm şi dorinţa de a învăţa lucruri noi despre această artă. Detalii »

Cum se plantează un bonsai

Formele Bonsailor

Forma unui copac diferă atât de mult de la un exemplat la altul, încât uneori nu suntem siguri dacă un arbore este frumos sau urât. Există mii de forme foarte interesante pentru crescători. Nu este posibil să stabilim nişte reguli, fiindcă fiecare persoană are propriile gusturi. Se poate spune că forma ideală pentru Bonsai diferă în funcţie de continent. În Japonia se găsesc mai ales Bonsai puternici şi cu forme complicate. Europenii preferă Bonsai eleganţi şi uneori, foarte fragili. În Sua Bonsai pot avea peste 1 metru înălţime. Detalii »

Formele Bonsailor

Bonsai-i un hobby plăcut \

De multe veacuri sunt crescuţi în China şi Japonia. Preoţii budişti au cultivat pentru prima oară aceste plante, care după câteva sute de ani au fost accesibile şi oamenilor de rând. Bonsai pot trăi secole fără a ajunge mai înalţi de 60-80 cm. Prin tăierea regulată a ramurilor şi crengilor şi prin scurtarea rădăcinii, creşterea în mărime este oprită. De asemenea, planta nu este hrănită abundent, creşterea fiind astfel încetinită. Detalii »

Bonsai-i un hobby plăcut