No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : busuioc



Mirodenii cultivate in interior

Poti sa cultivi ierburi culinare in interior si sa adaugi mancarurilor tale gustul lor proaspat, chiar daca iarna sufla zapada pe geamuri. Nici macar nu ai nevoie de lumini speciale - ierburile se descurca foarte bine si daca le pui la o fereastra bine luminata. Iti prezentam ierburile culinare care pot fi cultivate cel mai bine pe pervazul ferestrei si tehnicile ingenioase de care ai nevoie ca sa le pastrezi sanatoase pana cand le vei putea planta din nou afara. Detalii »

Mirodenii cultivate in interior

Despre busuioc

Busuiocul este o planta anuala, aromata, folosita in multe bucatarii. Aroma si caracterul unei varietati de busuioc pot fi afectate de numerosi factori de mediu, inclusiv temperatura, tipul solului, locatia geografica si chiar cantitatea de precipitatii. Detalii »

Despre busuioc

Sos de busuioc cu paste

Reteta de azi e sos de busuioc cu paste. Din busuioc, usturoi si branza se face un sos care se amesteca cu pastele.   Detalii »

Sos de busuioc cu paste

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii. Ii scoate in aer liber prin munca aproape de natura si ii invata ciclurile naturii. Cere rabdare si furnizeaza recompense generoase pentru o munca bine facuta. Multe teme distractive pot fi aplicate in gradina unui copil pentru ca acesta sa savureze aceasta activitate. Detalii »

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Termenul de busuioc provine din limba greaca insemnand "rege". Despre aceasta planta se spune ca a crescut pe locul unde Imparatii Constantin si Elena au descoperit Sfanta Cruce. Este considerat "regele mirodeniilor" de multi bucatari. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Busuiocul si utilizarile lui (I)

Busuiocul contine multi compusi chimici derivati, cunoscuti pentru actiunea benefica asupra sanatatii omului. Este vazut drept "regele ierburilor", iar in multe state asiatice este considerat o planta sfanta. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (I)

Plante usor de crescut

Ai vrea sa plantezi ceva insa ti-e frica ca nu te vei descurca? Printre plantele usor de semanat si de crescut pe care le prezentam astazi se numara floarea soarelui, carciumareasa, albastrelele si altele. Poti sa faci din plantarea lor o joaca cu familia ta. Detalii »

Plante usor de crescut

Cultiva si mananca rosii (I)

Multi oameni au crescut cu rosii rotunde de culoare rosie dar, acum ca le cultivi singur, nu exista nici un motiv sa te limitezi la atat. Joaca-te cu forma lor atat cat poti insa nu uita sa-ti pastrezi si cateva traditionale de rezerva. Detalii »

Cultiva si mananca rosii (I)

Busuiocul- Regele plantelor medicinale

Cu un nume regal (vine din grecescul basilikos-rege) busuiocul era in trecut subiectul speculatiilor, al legendelor si al venerarii. In India era considerata o iarba sacra inchinata zeilor Visnu si Krisna. In batranul continent era folosit ba pentru tratarea epilepsiei, isteriei, in uz intern si chiar in ceremonii funerare. Era refuzat categoric de unii „specialisti” pe motiv ca naste scorpioni in creier. In Africa busuiocul facea parte din retete de tonice generale folosite contra racelilor, tusei si chiar muscaturilor de sarpe. Detalii »

Busuiocul- Regele plantelor medicinale

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Condimentele şi plante medicinale care conţin antioxidanţi în cantităţi mari (în primul rând fenol), scad eficient distrugerea ţesuturilor cauzată de valoarea ridicată a nivelului de zahăr în sânge, previn inflamaţiile, bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea precoce. Citeşte despre cele mai importante plante care ajuta in remedierea multor afectiuni umane. Detalii »

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea