No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : cireşe



Soiuri de cires amar

Spre deosebire de ciresele dulci, cele amare sunt mici si cu gust amarui acrisor. Cititi in acest articol despre cateva soiuri de cires amar. Detalii »

Soiuri de cires amar

Soiuri de cires

Sortimentul de cires in tara noastra cuprinde soiuri romanesti si straine adaptate diverselor zone de cultura, care se esaloneaza de la inceputul lunii mai si pana dupa jumatatea lunii iulie. In Romania, vechiul sortiment la cires a fost imbunatatit continuu, odata cu introducerea in cultura a unor soiuri straine si autohtone valoroase, ca si prin selectia unor clone din sortimentul existent. Detalii »

Soiuri de cires

Gem de visine si cirese

Va place sa serviti la micul dejun o portie de gem sau marmelada? Cititi in continuare acest articol pentru a afla cum se prepara gemul si marmelada de cirese sau visine. Detalii »

Gem de visine si cirese

Dulceata de cirese sau visine

Dulceturile de cirese si visine sunt preparate iubite de multi consumatori, mai ales daca vine vorba de clatitele pe care le poti umple cu acestea. Cititi in continuare si aflati cum se prepara aceste bunatati. Detalii »

Dulceata de cirese sau visine

Cum sa faci visinata sau compot de cirese?

Ciresele si visinele sunt deosebit de bogate in vitamine si minerale reprezentand un aliment foarte sanatos. Va prezentam cateva retete de preparate din aceste fructe care speram sa va delecteze. Detalii »

Cum sa faci visinata sau compot de cirese?

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Delicioase si extrem de populare, piersicile sunt originare din China, de unde s-au raspandit in lume cu ajutorul negustorilor care foloseau Drumul Matasii. Fructele apartin genului Prunus, familiei rosaeae, si poarta numele de Prunus persica. Detalii »

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Tort de ciocolata cu cirese

Vrei sa aflii cum se imbina perfect ciocolata cu dulceata cireselor din gradina? Citeste articolul de mai jos si afla cum sa prepari un delicios tort de ciocolata cu cirese. Detalii »

Tort de ciocolata cu cirese

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Pomii cultivati in ghivece sau butoiase au un trecut indelungat. Acest obicei era la moda in special la familiile de vita nobila sau la burghezii bogati. Cu putina indemanare si rabdare oricine se poate bucura de culesul roadelor proaspete. Si aceasta nu e tot! Primavara, in timpul infloririi, aromele divine si privelistea minunata a micilor pomi in floare ne vor incanta privirea si simturile. Detalii »

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Garnitura de compot de cirese

Acest sirop sau compot de cirese este de multe ori servit deasupra inghetatei, acompaniat de lichior sau frisca pentru a crea un gust de neuitat. I se mai spune si “Amarenabecher”. Detalii »

Garnitura de compot de cirese

Acerola sau visinul Barbados

Acerola (lat. Malpighia glabra) este o specie subtropicala din familia Malpighiaceae. Acerola este de fapt un arbust sau pom mic fructifer peren. Frunzele acestui arbust sunt dispuse opus, sunt oval-lanceolate, lungi de 5-10 cm si au marginea dreapta. Florile cresc in buchetele de cate 2-5 iar fiecare floare are un diametru de 1-1,5 cm, avand cinci petale roz sau rosii. Detalii »

Acerola sau visinul Barbados