No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : coada soricelului



Coada calului

Coada calului (Equisetum arvense) creste in zonele mlastinoase si ca buruiana in porumbisti. Se gaseste pe toata intinderea Europei si a Statelor Unite. Tulpina fertila moare si este inlocuita de o tulpina sterila inalta care poarta mai multe cercuri de frunze. Planta, care seamana cu o perie de curatat sticle, era folosita odinioara ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Detalii »

Coada calului

Coada soricelului - planta decorativa?

Achillea, numita si coada-soricelului, este printre cele mai rezistente plante perene. Originara din Asia si Europa, este o floare salbatica, ce a devenit foarte cultivata prin gradini datorita proprietatilor sale medicinale. Detalii »

Coada soricelului - planta decorativa?

Coada soricelului - Achillea millefolium

Coada soricelului este o planta rezistenta, originara din America de Nord, varietatile cultivate devenind elemente de baza in gradinile moderne. Moi, cu aspect de pana, formand tufe aromate, plantele de Achillea sunt excelente pentru borduri in gradina. Detalii »

Coada soricelului - Achillea millefolium

Plante indigene

Plantele indigene sunt adesea recomandate ca fiind ideale in gradina, deoarece sunt adaptate la zona de unde provin. Din moment ce plantele din zilele noastre sunt incrucisate in asa fel incat sa aiba diferite calitati precum rezistenta la boli sau daunatori, este oare intr-adevar important sa cultivati plante native? Si cum stim ce fel de plante sunt native in zona in care locuim? Detalii »

Plante indigene

Gradina cu flori salbatice (II)

Plantele perene nu vor inflori din primul an si daca sperati sa va bucurati de gradina ani de-a randul, o supra-insamantare ocazionala ajuta la mentinerea echilibrului plantelor. Aceasta lucrare poate fi facuta la fiecare doi ani sau oricand observati un dezechilibru in gradina. Detalii »

Gradina cu flori salbatice (II)

Cele mai frumoase flori uscate!

Multe dintre plantele care nu vestejesc au flori ca textura hartiei fiind astfel cultivate exclusiv uscarii. Buchetele din flori uscate arata superb atarnate sau aranjate intr-un mod inedit. Orice metoda de uscare ati folosi, este important sa culegeti florile in momentul lor de apogeu. Detalii »

Cele mai frumoase flori uscate!

Arbusti si flori de toamna

Frunzele nu sunt singurele pete de culoare toamna. V-ati dori sa pastrati splendoarea de culori a gradinii de vara pana la primul inghet? Va puteti impodobi gradina cu mult mai multe culori decat paleta oferita de frunzele cazatoare. Incercati aceste doua plante fructifere ce infloresc tarziu si va veti putea rasfata cu un caleidoscop de culori ce va vor face sa asteptati cu nerabdare zilele tot mai scurte ale toamnei. Detalii »

Arbusti si flori de toamna

Coada şoricelului

Denumire: Achillea millefolium. Numele vine de la grecescul Achilleia, nume dat în cinstea eroului Achilles, care , învăţând arta tămăduirii bolilor de la centaurul Chiron, a folosit această plantă pentru tămăduirea rănilor lui Telephos şi a altor războinici. Cuvântul millefolium este format din cuvintele latine mille=o mie şi folium=frunze referindu-se la frunzele sale subdivizate în mai multe lacinii. Detalii »

Coada şoricelului