No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : compost



Orhideea Pleione

Pleione este un gen ce cuprinde aproximativ 25 de specii de orhidee care cresc in zone reci si alpine, cele mai multe fiind din China, N. Indiei, Thailanda si Nepal. Cresc in mod natural aproape de linia zapezii la marginea padurilor. Orhideele Pleione au fost numite dupa Pleione mama celor sapte pleiade in mitologia greaca. Detalii »

Orhideea Pleione

Cactusul Echinocereus

Cactusul Echinocereus este originar din statele vestice ale SUA si din Mexic unde pamantul este destul de arid si temperaturile din timpul zilei sunt ridicate. Cactusii echinocereus tind sa fie destul de scunzi cu tulpini cilindrice care in mod ocazional au si ramuri. Numele le vine din grecescul "echinos"=arici si latinescul "cereus"= lumanare Detalii »

Cactusul Echinocereus

Orhideea Phalaenopsis

Orhideea Phalaenopsis este cunoscuta in mod obisnuit drept orhideea moliei deoarece florile sunt purtate pe tulpine zvelte iar cele albe arata ca si moliile in mijlocul zborului. Orhideele Phaelaenopsis sunt originare din zona sudului Asiei. Sunt poate cel mai intalnit gen de orhidee. Detalii »

Orhideea Phalaenopsis

Orhideea Vanda

Orhideele Vanda sunt unele dintre cele mai frumoase orhidee din lume si contin cateva dintre rarele orhidee albastre pe care le cultivam azi. Ele se gasesc in mod natural in Himalaya, Australia si in unele parti din Noua Guinee. Detalii »

Orhideea Vanda

Lucrari in gradina de legume: lunile iulie - decembrie

In articolul trecut am prezentat lucrarile pentru lunile ianuarie-iunie. In aceasta articol ne vom concentra mai degraba pe lucrari care vizeaza irigarea culturii, protejarea plantelor sensibile, culegerea regulata a legumelor iar in cele din urma recoltarea acestora. Nu vom uita nici de pregatirea uneltelor pe anul ce vine! Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile iulie - decembrie

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Alaturi de restul lucrarilor de gradinarit, in gradina de legume avem de lucru in fiecare zi, din primavara pana in toamna: insamantare si plantare, irigare, afanarea solului, fertilizare, plivitul buruienilor, protectia plantelor, recoltare. Urmeaza o scurta descriere a lucrarilor de gradinarit efectuate din luna ianuarie pana in luna iunie. Detalii »

Lucrari in gradina de legume: lunile ianuarie - iunie

Cum ne ingrijim sera?

In general in culturile din sere atacurile si volumul pagabelor asupra plantelor sunt mai mari decat cele din spatii deschise deoarece bolile si daunatorii sunt favorizati de conditiile artificiale de mediu. De aceea este important sa pastrati sera curata si ordonata! Detalii »

Cum ne ingrijim sera?

Cultivarea fasolei

Semanati boabe de fasole care se intinde, fasole cataratoare franceza si fasole pitica incepand din aprilie si veti culege o multime de pastai gustoase de-a lungul lunilor de vara. Urmati ghidul nostru de crestere a fasolei. Toate soiurile pot fi tratate in acelasi mod. Detalii »

Cultivarea castravetilor

Daca va face placere gustul de castravete proaspat, semanati primavara niste seminte pentru a-i recolta cat e vara de lunga. Iata ghidul nostru de cultivare a castravetilor proprii. Detalii »

Cultivarea castravetilor

Cultivarea cartofilor

Cartofii ocupa locul patru in topul celor mai cultivate alimente dupa orez, grau si porumb. Sunt plante perene ce cresc in inaltime aproximativ 60 cm in functie de soi si fac parte din familia Solanaceae. Detalii »

Cultivarea cartofilor