No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : daunatori pomi fructiferi



Combaterea daunatorilor parului (II)

In articolul ”Combaterea daunatorilor parului (I)” am prezentat cateva insecte care dauneaza acestui pom fructifer. Cititi in continuare despre alti daunatori ai parului, care afecteaza si alte specii de pomi fructiferi. Detalii »

Combaterea daunatorilor parului (II)

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Un rol important in capacitatea de aparare al pomilor il au conditiile de plantare (lumina, temperatura, sol, substante minerale). Plantele care se pot dezvolta in conditii optime de viata sunt mai rezistente la boli si daunatori. Totusi daca apare vreo boala, trebuie sa o recunoastem ca sa stim cu ce avem de lucru. In cele ce urmeaza prezentam pe scurt daunatorii cei mai importanti si masurile luate imotriva lor. Detalii »

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Dăunătorii părului

Perele fac parte, de peste 3000 de ani, din categoria fructelor favorite ale omenirii. Anual se consumă circa 15-18 kg de pere per persoană. Îngrijirea perilor este destul de simplă, dar trebuie ştiut că există diverse insecte şi boli care pot afecta aceşti pomi fructiferi. Pentru a preveni dăunătorii, sunt câteva măsuri de care trebuie să ţii cont. Detalii »

Dăunătorii părului

Viespea samburelui de migdala ameninta migdalii

Unul dintre cei mai periculosi daunatori ai migdalilor, Eurytoma amygdali sau Viespea Samburelui de Migdal, a fost descoperit in urma cu cateva decenii, mai precis in 1981. Aceasta specie de viespi produce pagube importante in randul migdalilor, adesea distrugand chiar si 80% din productie. Detalii »

Viespea samburelui de migdala ameninta migdalii

Părul

Părul este un pom fructifer ce creşte bine în toate zonele pomicole ale ţării, din zona de câmpie şi până în zona dealurilor înalte, bineînţeles dacă se aleg soiurile potrivite. Cultura părului este rentabilă datorită duratei lungi de viaţă, a calităţii fructelor şi a producţiei relativ mari. Fructele se consumă în stare proaspătă sau prelucrate în compot, dulceaţă, gem etc. Detalii »

Părul