No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : fertilizant



Bolile trandafirilor copaci

In general, trandafirii sunt afectati de mai multi daunatori si boli decat alte plante cultivate. Din anumite motive, trandafirii copaci par sa fie mai sensibili la boli decat orice alte varietati de trandafiri. Sau ar putea fi datorita faptului ca aceste sortimente de trandafiri sunt examinate mai critic de catre gradinari intrigati de forma lor neobisnuita, astfel semnele bolii sunt mai repede observate. Detalii »

Bolile trandafirilor copaci

Cum sa incalzesti sera intr-un mod natural?

Va puteti incalzi sera in mod natural si usor cu cateva lucruri simple precum adaugarea unor recipiente de apa care absorb caldura si care o imprastie prin sera. Alte optiuni sunt iepurii, pamantul si avantajul pe care ti-l da structura serei. Aceste simple achizitii pot rezolva problema caldurii intr-un mod natural in sera ta chiar si in timpul sezonului rece.   Detalii »

Cum sa incalzesti sera intr-un mod natural?

Plantele suculente Aeonium

Plantele suculente Aeonium sunt originare din Insulele Canare, Africa de Nord si Madeira. Aeonium creste pana la un metri inaltime, este ramificata, rozetele de frunze au culoarea verde stralucitor si se gasesc in varful ramificatiilor. La lumina intensa frunzele se coloreaza in aramiu. Detalii »

Plantele suculente Aeonium

Ce sa plantam sub copaci? (I)

Este o adevarata provocare sa puneti niste plante sub umbra copacilor. Lipsa soarelui si a umiditatii sunt problematice in aceste conditii, dar exista un numar de plante carora le merge bine in asemenea situatii. Detalii »

Ce sa plantam sub copaci? (I)

Tipuri de ingrasamant organic

E timpul sa ne imprietenim cu ingrasamintele organice, incepand de la gunoiul de grajd, pana la compostul natural. Vorbim despre gunoiul de grajd, ingrasamantul verde, cel pe baza fecalelor de pasare si altele cu ajutorul carora plantele favorite vor creste mai siguri si mai usor. Detalii »

Tipuri de ingrasamant organic

Compost facut in casa

Compostul este un ingrasamant organic format din deseuri alimentare, nutreturi alterate, diferite resturi vegetale sau animale supune unui proces de fermentare lenta. Compostul este baza gradinaritului fiind folosit atat la intemeierea plantatiei cat si la dezvoltarea optima a plantelor. Detalii »

Compost facut in casa

Despre îngrăşăminte

Pe vremea romanilor locuitorii din Italia, Galia şi Britania cunoşteau şi foloseau calcarul şi marna drept îngrăşământ. În Extremul Orient se foloseau: deşeuri de oase şi coarne, cenuşă de oase, gips şi calcar. În America precolumbiană cenuşa plantelor şi gunoiul erau îngrăşăminte curente. În anul 1563 Bernard Palissy, supranumit „olarul savant”, a fost primul care a aratat că „sarea” (adică sărurile minerale) nu face să crească plantele. În 1792 Antoine Lavoisier a arătat rolul substanţelor minerale în dezvoltarea plantelor. Justus von Liebig a pus bazele ştiinţei moderne a nutriţiei minerale. Detalii »

Despre îngrăşăminte

6 Reguli de bază în fertilizarea plantelor

Plantele de apartament dispun de spaţii limitate din care îşi procură hrana. De aceea se impune în primul rând utilizarea la plantare şi transplantare a unui pământ suficient de bogat în elemente nutritive şi în al doilea rând fertilizarea, periodic, pe parcursul creşterii şi înfloririi plantei. Aportul regulat de îngrăşăminte este recomandat, mai ales, în perioada de creştere activă a plantei, aceasta însemnând din martie până în septembrie. Detalii »

6 Reguli de bază în fertilizarea plantelor