Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »Drogul este, in mod general vorbind, orice substanta care odata absorbita de corp modifica functiile normale ale acestuia. Drogurile sunt in general clasificate dupa efect dar adesea este dificil si ambiguu. Consumul de droguri poate produce mai mult decat un efect, depinzand de cantitatea luata. Detalii »
Paphiopedilum sunt cunoscute ca si orhideele papuc datorita muchiei lor modificate care este in forma de saculet si arata ca si un papuc. Unele dintre aceste specii si hibrizi au un frunzis frumos patat care este in general vesnic verde. Detalii »
In prima parte a acestui articol am vorbit despre lumina si pamant. Acum urmeaza sa va prezentam celelalte elemente importante la plantarea rasadurilor. Tot ce ne ramane sa va spunem este spor la munca! Detalii »
Schimbarea vasului la orhidee pentru prima data poate fi descurajant. Desi nu este dificil, este diferit de replantarea altor specii. Odata cumparata aceasta planta, asigurati-va ca va avea o viata sanatoasa! Detalii »
Plantarea arborilor si arbustilor e un mod prin care se infrumuseteaza proprietatea, se obtine umbra si racoare in perioada verii si protectie impotriva vantului iarna. Sa nu mai punem la socoteala ca arborii si arbustii transforma CO2 pe care il producem cu atata spor in oxigen vital existentei noastre. Articolul urmator trateaza felul in care trebuie sa ne ocupam de arborii si arbustii nostri inainte si dupa plantare. Detalii »
Plantarea in ghivece este convenabila deoarece sunt mobile si aveti posibilitatea de-a schimba conditiile de mediu cand este necesar. Plantele anuale si bulboase pot fi cultivate in ghivece in timpul verii deoarece majoritatea se adapteaza conditiilor de sol. Ghivecele sunt potrivite pentru plantarea de flori cu conditia sa poata sustine sistemul radicular si sa ofere drenarea necesara. Detalii »
Solurile cele mai bune pentru cultura castravetilor sint solurile fertile, afinate, permeabile. Pentru productia timpurie, cele mai indicate sint solurile usoare. Sint neindicate solurile grele, argiloase si cele prea nisipoase. De asemenea, se evita solurile prea umede sau prea uscate si cele care fac crusta. Detalii »
Compostul este un ingrasamant organic format din deseuri alimentare, nutreturi alterate, diferite resturi vegetale sau animale supune unui proces de fermentare lenta. Compostul este baza gradinaritului fiind folosit atat la intemeierea plantatiei cat si la dezvoltarea optima a plantelor. Detalii »
Pentru a avea o gradina bine intretinuta, aspectuoasa asa cum ne dorim, nu este suficient sa tundem, in mod regulat tufele, sa le stropim; pentru o dezvoltare intensiva a plantelor, trebuie sa completam, cat mai regulat, substantele nutritive care s-au consumat. Detalii »
Acest soi de mere are miezul alb-verzui, este dulceag la gust, usor acid, suculent, crocant dar, pare sa se topeasca in gura. Coaja ii este potrivit de groasa dar nu este dura. Initial este uscat la atingere dar, dupa dezvoltarea deplina, invelisul devine ceros. Casuta de seminte este inchisa ceea ce inlatura pericolul ca semintele sa mucegaiasca. Se coace toamna. Detalii »