No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : ghivece



Cum sa ne ferim casa si gradina de tantari? (I)

Tantarii exista pe planeta noastra de milioane de ani, cu mult inaintea aparitiei omului si a insecticidelor. Au raspandit in lume malaria, au distrus sate intregi si au stricat nenumarate picnicuri si plimbari pe plaja. Cum sa te aperi de ei? Lupta impotriva tantarilor continua. Detalii »

Cum sa ne ferim casa si gradina de tantari? (I)

Orhideea Dendrobium

Dendrobium este adesea una dintre primele orhidee incercate de catre noii crescatori si pe buna dreptate. O singura planta poate avea sute de flori albe delicate cu margini purpurii pale si un centru maro care acopera si tulpinile din anul precedent (bastoane). Genul Dendrobium a fost inregistrat in 1799 de suedezul botanis Olaf Swartz. Acest gen de orhidee cuprinde aproximativ 1200 de specii de orhidee. Detalii »

Orhideea Dendrobium

Orhideele Odontoglossum

Orhideea Odontoglossum si-a primit acest nume de la botanistul Karl Sigismund Kunth. Este un gen cu aproximativ 100 de specii de orhidee. Numele stiintific provine de la grecescul "odon"=dinte si "glosa"=limba datorita celor doua noduri asemanantoare cu dintii de la baza labelului. Orhideei Odontoglossum si tipurilor similare li se mai spune si orhideea fluturelui. Detalii »

Orhideele Odontoglossum

Flori care infloresc constant

Pentru o diversitate de flori colorate tot sezonul, plantati flori anuale. Ele isi completeaza ciclul de viata intr-un sezon, ceea ce inseamna ca ele continua sa infloreasca pana cand sunt ucise de inghet. Pentru si mai multe flori rupeti capetele ofilite. Acest lucru incurajeaza plantele sa-si puna intreaga energie pentru a produce mai degraba flori decat seminte, cum ar fi facut daca florile ofilite ar fi fost lasate pe planta. Detalii »

Flori care infloresc constant

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii. Ii scoate in aer liber prin munca aproape de natura si ii invata ciclurile naturii. Cere rabdare si furnizeaza recompense generoase pentru o munca bine facuta. Multe teme distractive pot fi aplicate in gradina unui copil pentru ca acesta sa savureze aceasta activitate. Detalii »

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Orhideea Disa

Orhideele Disa sunt originare din Africa de Sud si in ciuda climatului fierbinte de acasa sunt orhidee care cresc la temperaturi scazute. Asta deoarece sunt originare din zonele de mare altitudine din varfurile muntilor si de pe coastele montane ierboase. Cresc in jurul defileelor, cascadelor si a izvoarelor. Orhideei i-a fost dat numele de Disa de catre botanistul suedez Carl Peter Thunberg, in cinstea unei eroine locale. Detalii »

Orhideea Disa

Orhideea Paphiopedilum

Paphiopedilum sunt cunoscute ca si orhideele papuc datorita muchiei lor modificate care este in forma de saculet si arata ca si un papuc. Unele dintre aceste specii si hibrizi au un frunzis frumos patat care este in general vesnic verde. Detalii »

Orhideea Paphiopedilum

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Termenul de busuioc provine din limba greaca insemnand "rege". Despre aceasta planta se spune ca a crescut pe locul unde Imparatii Constantin si Elena au descoperit Sfanta Cruce. Este considerat "regele mirodeniilor" de multi bucatari. Detalii »

Busuiocul si utilizarile lui (II)

Orhideele Dendrobium

Dendrobium apartin unui gen divers si urias de orhidee. Au fost mentionate pentru prima data de catre naturalistul suedez Olof Swartz in 1799. In ziua de azi se cunosc peste 1200 de specii. Orhideele Dendrobium sunt originare din Asia de Sud dar se gasesc si Filipine, Australia, Noua Guinee, Noua Zeelanda. Numele Dendrobium provine din grecescul "dendron=copac" si "bios=viata" si inseamna "cea care traieste in copaci". Detalii »

Orhideele Dendrobium

Bujorul „Duchesse de Nemours”

Bujorul apartine genului Paeonia, singurul gen cu plante ce infloresc din familia Paeoniaceae. Denumirea plantei vine de la studentul lui Asclepios - zeul grecesc al medicinei si sanatatii - "Paeon". Legenda spune ca Asclepios a devenit gelos pe Paeon, astfel ca Zeus pentru a-l salva pe baiat de furia zeului l-a transformat intr-o floare, un bujor. Detalii »

Bujorul „Duchesse de Nemours”