No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : gradina



Secretul unei insamantari reusite

Ti s-a intamplat vreodata sa semeni sau plantezi rasaduri si sa nu se prinda? Prezentam, in continuare, pasii importanti pe care trebuie sa ii faci cand pui seminte la incoltit si, eventualele greseli ce se pot face. Detalii »

Secretul unei insamantari reusite

Cum sa ne protejam plantele de sare iarna?

Pe cararile din gradina sau pe drumurile de folosinta comuna, se obisnuieste sa se presare sare. Prin aceasta procedura, se obtine efectul dorit dar, din pacate, sarea produce si moartea plantelor din vecinatate. Detalii »

Cum sa ne protejam plantele de sare iarna?

Cum sa amenajam aleile din gradina?

Intr-un mod sau altul, trebuie sa traversam gradina. Potecile sunt usor de recunoscut: sunt locurile batatorite. Asa ca azi vorbim de alei sau pavaje interesante. Prima intrebare este, pe unde sa construim aleile din gradina? Detalii »

Cum sa amenajam aleile din gradina?

Scoarta de copac

Utilizand un invelis din scoarta de copac, putem sa facem ca gradina sa aiba un aspect mult mai estetic, mai placut vederii. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca scoarta de copac ajuta umezeala existenta sa se pastreze in sol in folosul plantelor si tine in frau dezvoltarea buruienilor. Sa vedem la ce se utilizeaza! Detalii »

Scoarta de copac

Mulciul - "patura" de bun gust pentru gradina

Mulciul are acelaşi rol ca şi pătura pentru pat: estetic şi practic. Dar la ce foloseste mulciul? Cum să îl folosim impotriva buruienilor? Iata cateva idei practice pentru proprietarii de grădini! Detalii »

Mulciul - "patura" de bun gust pentru gradina

Ingrijirea gradinii in luna martie

Odata cu trecerea gerului, iesirea ghioceilor si aparitia branduselor, e cazul sa te apuci de treaba in gradina. Alege o zi in care vremea pare sa se fi imbunat si citeste sfaturile horticulturistului pentru lucrarile de intretinere specifice lunii martie. Pentru inceput trebuie sa stii ca taierea vitei de vie mai poate astepta cateva saptamani, dar taierea tufisurilor de coacaze si agrise nu sufera amanare. Detalii »

Ingrijirea gradinii in luna martie

Ce să plantăm toamna?

Sunt mai multe motive pentru care grădinarii de hobby cu experienţă preferă să planteze toamna. Fie că vorbim de pomi fructiferi, legume sau de grădina cu flori, majoritatea lucrărilor importante din grădină se realizează în anotimpul ploios. Acum poţi afla de ce se face acest lucru. Detalii »

Ce să plantăm toamna?

Cum să-ţi faci singur un hamac pentru grădină

Chiar dacă afară viscoleşte iar gerul pare să acapareze orice colţişor călduros, majoritatea dintre noi ne gândim deja la o binemeritată vacanţă, de preferabil cu mult soare şi cer senin. Dar, dacă aveţi o grădină, şi acum puteţi să vă aşezaţi la soare, într-o zi senină de iarnă. Nu uita sacul de dormit pentru a te încălzi. Soarele iernii e benefic pentru a ne vitaminiza. Nu aveţi hamac? Nici o problemă, în maxim o oră puteţi confecţiona singuri unul. Detalii »

Cum să-ţi faci singur un hamac pentru grădină

Pregăteşte-ţi grădina pentru iarnă!

Cât încă este frumos afară şi temperaturile nu sunt scăzute, e cazul să te ocupi de pregătirea grădinii pentru iarnă. Recoltare, curăţarea pământului, îngrijirea pomilor, toate trebuie făcute înainte de lăsarea frigului pentru a te bucura de o recoltă sănătoasă în anul următor. Detalii »

Pregăteşte-ţi grădina pentru iarnă!

Bougainvillea

Arbustul a primit numele amiralului Louis de Bougainvillea, cel care le-a descoperit in 1768 în Brazilia. Astfel arbustul a devenit una dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi populare plante tropicale. Bougainvillea aparţine familiei Nyctaginaceae şi are aproximativ 18 specii de arbuşti şi alte plante căţărătoare. Detalii »

Bougainvillea