No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : gutui



Soiuri de gutui (II)

Articolul ”Soiuri de gutui (I)” prezintă câteva soiuri de gutui cultivate in țara noastră. Cititi urmarea articolului pentru a afla informații și despre alte soiuri ale acestui pom fructifer. Detalii »

Soiuri de gutui (II)

Soiuri de gutui (I)

Soiurile de gutui se diferentiaza dupa epoca de coacere, marimea fructelor, forma fructelor, caracteristicile pulpei fructului si caracterele pomilor. Soiurile de gutui ajung la maturitatea de recoltare incepand cu luna septembrie si dureaza pana dupa 15 octombrie. Cele mai raspandite sunt soiurile tarzii.  Detalii »

Soiuri de gutui (I)

Retete cu gutui (II)

In articolul ”Retete cu gutui (I)” v-am prezentat cateva preparate facute din gutui. Delectati-va in continuare simturile, citind continuarea articolului! Detalii »

Retete cu gutui (II)

Retete cu gutui (I)

Gutuile sunt tari si aromatice cu pulpa astringenta si isi mentin aroma ferma, consistenta si aciditatea chiar si dupa fierbere. De asemenea au continut ridicat de pectine, datorita carora se gelifica cu usurinta. Detalii »

Retete cu gutui (I)

Gutui

Gutuiul (Cydonia oblonga) este un pom fructifer inrudit cu parul si marul, fiind unicul membru din genul Cydonia. Este un arbore de marime medie, originar din regiunea Caucazului, fiind cunoscut inca din antichitate. Detalii »

Gutui

Bolile si daunatorii gutuiului

Desi gutuiul este afectat dau de mai putine boli si daunatori decat alti pomi fructiferi, netratarea la timp a acestora poate duce la distrugerea completa a gutuilor. Cititi despre agenții patogeni care afectează acest pom fructifer. Detalii »

Bolile si daunatorii gutuiului