No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : legume



Cum sa ai o gradina de legume (I)

La mijlocul anilor 90, un grup de profesori si de membri ai comunitatii din Berkeley, California, au decis sa creeze o gradina scoala – nu doar un petec cu salata si morcovi pentru culegere extracuriculara - ci o gradina bine gandita in scoala. Detalii »

Cum sa ai o gradina de legume (I)

Broccoli

Broccoli apartine familiei Brassicaceae si este inrudita cu conopida, fiind cunoscuta si sub numele de conopida verde. Este o specie relativ noua, originara din zona mediteraneana, cultivata din sec. al XIX-lea in America si Europa. La noi in tara nu este foarte cunoscuta. Detalii »

Broccoli

Mazarea de gradina

Mazarea de gradina apartine familiei Leguminoase si este originara din zona meridionala sau Asia de Vest. Este cunoscuta din epoca bronzului si cultivata pe suprafete intinse de catre vechii egipteni si romani, dar scrierile o atesta abia in secolul al XIII-lea, atat in Europa, cat si in America. Aceasta leguma este foarte apreciata pentru continutul ridicat al glucidelor in boabele verzi (zaharuri solubile), proteinelor, hidratilor de carbon si prin cantitatea de saruri minerale si vitamine, astfel clasandu-se pe locul 10 intre legume. Detalii »

Mazarea de gradina

Soiuri noi pentru 2010

Descoperiti cele mai noi soiuri de flori perene si anuale, precum si cele mai noi varietati de legume, pomi fructiferi si arbusti ornamentali. Detalii »

Soiuri noi pentru 2010

Conserve de mazare si fasole

Mazarea si fasolea sunt hranitoare consumate atat in stare proaspata cat si sub forma de conserve. In continuare vom prezenta cateva retete ce permit utilizarea acestor legume si in timpul iernii. Detalii »

Conserve de mazare si fasole

Mazare - cerinte fata de mediu si sol

Denumirea latina de "pisum" a mazarei provine de la cuvantul grecesc "pisos" care se intalneste in scrierile eruditului grec Teofrast. Boabe marunte de mazare au fost descoperite cu ocazia sapaturilor arheologice in subteranele de la Aggatelek din Ungaria si in asezarile lacustre din Elvetia, Franta. Detalii »

Mazare - cerinte fata de mediu si sol

Constructii si amenajari in gradina: sere, rasadnite, solarii

Bariera extrem de mare in fata posibilitatii de realizare a productiei de legume, limitata de factorul temperatura, a determinat pe legumicultori sa gaseasca diferite modalitati de producere a legumelor. Au fost concepute constructii, cum sint : serele, solariile, tunelele, rasadnitele si altele, prin intermediul carora au fost depasite conditiile nefavorabile impuse de natura. Detalii »

Constructii si amenajari in gradina: sere, rasadnite, solarii

Daunatorii castravetilor

Unii daunatori nu sint specifici pentru castraveti, atacind diverse alte specii legumicole cultivate in special in sere si rasadnite, dar produc pagube si culturilor de castraveti. Dintre acestia, cei mai periculosi sint viermele radacinilor (Heterodera marioni) si paianjenul comun (Tetranychus urticae). Detalii »

Daunatorii castravetilor

Cimbrul si cimbrisorul

Cimbrul s-a nascut, spune legenda, din lacrimile pricinuite Elenei din Troia de dezastrele aduse de frumusetea ei trufasa. in tarile anglo-saxone, se pretinde ca zinele adora aceasta planta aromatica. in orice caz ea este apreciata din cele mai vechi timpuri. Grecii si romanii o ardeau in cursul ceremoniilor rituale. Cimbrul (Thymus vulgaris ) si cimbrisorul (Thymus serpyllum) sint varianta cultivata, respectiv cea salbatica, a uneia si aceleiasi specii vegetale, avind in linii mari aceleasi proprietati. Detalii »

Cimbrul si cimbrisorul

Cum se fertilizeaza castravetii?

Solurile cele mai bune pentru cultura castravetilor sint solurile fertile, afinate, permeabile. Pentru productia timpurie, cele mai indicate sint solurile usoare. Sint neindicate solurile grele, argiloase si cele prea nisipoase. De asemenea, se evita solurile prea umede sau prea uscate si cele care fac crusta. Detalii »

Cum se fertilizeaza castravetii?