No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : levantica



Lavanda - planta medicinala

Lavanda, acest arbust mic, originar din regiunea mediteraneana, atinge inaltimea de 30-60 cm. Tulpinile sale sunt verticale, iar frunzele inguste, verzi-argintii. Toate partile plantei au un miros placut, dar cele mai aromate sunt florile. Romanii foloseau lavanda pentru a-si parfuma apa de baie, iar ea a ramas una dintre cele mai populare si cunoscute plante. Micile flori violacee apar in conuri dupa frunze, in timpul verii. Detalii »

Lavanda - planta medicinala

Despre levantica

In Roma antica levantica se vandea cu echivalentul salariului pe o luna al unui muncitor la camp. Una dintre utilizarile comune ale lavandei era parfumarea apei deoarece se credea ca aceasta ajuta la regenerarea pielii. In teritoriile pe care le-au cucerit romanii au impus cultivarea lavandei. Detalii »

Despre levantica

Gradina in tonuri purpurii

Purpuriul este atat o esenta rara cat si una renumita in istoria naturala si umana. Raritatea acestei culori i-a dat o valoare regala, deoarece numai regii si reginele isi puteau permite sa aiba aceasta culoare in covoare, tapiterii si haine. Detalii »

Gradina in tonuri purpurii

Plante folosite in ritualuri

Oamenii folosesc diferite plante si mirodenii in ritualuri religioase. Cele mai cunoscute sunt salvia, ienuparul, pinul (uneori sub forma de rasina), iarba dulce, pelinul, levantica, florile de trandafir si hibiscus. Detalii »

Plante folosite in ritualuri

Cele mai frumoase flori uscate!

Multe dintre plantele care nu vestejesc au flori ca textura hartiei fiind astfel cultivate exclusiv uscarii. Buchetele din flori uscate arata superb atarnate sau aranjate intr-un mod inedit. Orice metoda de uscare ati folosi, este important sa culegeti florile in momentul lor de apogeu. Detalii »

Cele mai frumoase flori uscate!

Scabiosa - "Fluturele albastru"

Scabiosa este o planta perena, compacta, ce formeaza tufe care cresc 30-45 cm. Infloreste de la finalul lunii aprilie pana la toamna tarziu. Semintele se semana in ghivece sau rasadnite reci, in primavara si, cand rasadul devine viguros, se planteaza la distanta de 25-30 intr-un pamant usor si calcaros, expus la soare.   Detalii »

Scabiosa -

Ghidul ierburilor

Calendula si limba-mielului adauga culoare gradinii de ierburi pe parcursul verii. Ambele sunt plante anuale, dar odata ce sunt plantate in gradina vor imprastia singure seminte, astfel ca le veti vedea an de an. Detalii »

Ghidul ierburilor

Cum sa construiesti o gradina romantica

Pentru poetii antichitatii, de la trubadurii medievali pana la cei ai modernitatii, gradinile parfumate si foisoarele umbrite au ramas cadrul perfect pentru intalniri si schimbarea juramintelor indragostitilor. Asa ca de ce sa nu ai si tu, un loc al tau romantic, in care sa pierzi cel mai frumos timp cu perechea ta? Detalii »

Cum sa construiesti o gradina romantica

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii. Ii scoate in aer liber prin munca aproape de natura si ii invata ciclurile naturii. Cere rabdare si furnizeaza recompense generoase pentru o munca bine facuta. Multe teme distractive pot fi aplicate in gradina unui copil pentru ca acesta sa savureze aceasta activitate. Detalii »

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Hosta

Hosta este un gen de aproximativ 23-45 specii de plante asemanatoare cu crinii, originar din Asia. Pana de curand erau incluse in familia Lilliaceae dar acum sunt incluse in familia Agavaceae. Numele de Hosta le-a fost dat in cinstea botanistului austriac Nicholas Thomas Host. Detalii »

Hosta