Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »Portaltoiul la mar din ce pom trebui sa fie?
Marul cultivat face parte din genul Malus. Portaltoii folositi fac parte din aces gen. Altoirea se face de obicei pe mar salbatic sau paduret (pentru amatori).
Citeste tot raspunsul »Gradinaritul pe verticala inseamna pur si simplu cresterea plantelor si a legumelor pe verticala. Multe curti si gradini sunt ideale pentru a fi aranjate pe verticala. Garduri, rafturi, arbori de gradina si scari inestetice pot fi folosite ca zone de crestere. Detalii »
Cel mai adesea, pentru combaterea daunatorilor ciresului si visinului se folosesc substante chimice. Exista insa si tratamente mai putin daunatoare, ecologice si anume cele care folosesc dusmanii naturali ai acestor daunatori, de exemplu unele specii de viespi. Detalii »
Alegerea unui teren potrivit si pregatirea lui judicioasa, incluzand si erbicidarea acestuia, constituie pasi importanti in cultura vitei de vie. Cititi recomandarile din acest articol! Detalii »
Ciresul si visinul ale caror fructe gustoase ne incanta in iunie sunt din pacate vulnerabili la atacul a diversi daunatori din lumea insectelor. Aflati despre unii dintre acestia din acest articol! Detalii »
Pe langa bolile ce pot afecta ciresul si visinul, exista si o serie de dereglari fiziologice care apar daca ciresele si visinele nu sunt pastrate in conditii corespunzatoare, dereglari care scad calitatea fructelor. Detalii »
Spre deosebire de ciresele dulci, cele amare sunt mici si cu gust amarui acrisor. Cititi in acest articol despre cateva soiuri de cires amar. Detalii »
Sortimentul de cires in tara noastra cuprinde soiuri romanesti si straine adaptate diverselor zone de cultura, care se esaloneaza de la inceputul lunii mai si pana dupa jumatatea lunii iulie. In Romania, vechiul sortiment la cires a fost imbunatatit continuu, odata cu introducerea in cultura a unor soiuri straine si autohtone valoroase, ca si prin selectia unor clone din sortimentul existent. Detalii »
Va place sa serviti la micul dejun o portie de gem sau marmelada? Cititi in continuare acest articol pentru a afla cum se prepara gemul si marmelada de cirese sau visine. Detalii »
Dulceturile de cirese si visine sunt preparate iubite de multi consumatori, mai ales daca vine vorba de clatitele pe care le poti umple cu acestea. Cititi in continuare si aflati cum se prepara aceste bunatati. Detalii »
Ciresele si visinele sunt deosebit de bogate in vitamine si minerale reprezentand un aliment foarte sanatos. Va prezentam cateva retete de preparate din aceste fructe care speram sa va delecteze. Detalii »