No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Cand se scot bonsaii afara?

Cei mai multi bonsai au nevoie si de lumina, aerul proaspat si caldura verii pentru a se dezvolta sanatos. Multi bonsai reactioneaza pozitiv la lumina puternica de afara, crescand astfel intr-un ritm mai alert. Se asemenea conditiile de mediu naturale duc la o crestere a imunitatii impotriva bolilor si daunatorilor. Detalii »

Cand se scot bonsaii afara?

Ingrijirea bonsaiului

Cresterea bonsailor reprezinta o practica complexa si complicata. Pentru a creste, planta are nevoie de lumina, aer, apa, caldura si substante nutritive. Bonsaii de interior sunt plante sensibile, avand nevoie de o ingrijire speciala, in care sa se asigure cu strictete elementele amintite. Detalii »

Ingrijirea bonsaiului

Idei pentru decorarile de toamna

Extinde emotia si placerea pe care o simti la aceasta schimbare de sezon prin crearea unui cadru confortabil de toamna in aer liber. Materialele indigene care sunt disponibile in aceste zile (frunzele, trandafirii, hortensiile) vor arata bine chiar si dupa ce sunt culese. Detalii »

Idei pentru decorarile de toamna

Specii de ficus pentru bonsai

Unul dintre cei mai cultivati si apreciati bonsai este cel de ficus, care este un bonsai tropical, ideal pentru apartament. Deoarece exista mai multe specii si de ficus, bonsaii rezultati din acestia sunt de diferite tipuri. Detalii »

Specii de ficus pentru bonsai

Bonsai din ficus

Genul Ficus cuprinde nenumarate feluri de plante care de regula isi au originea la tropice. Datele despre numarul plantelor care fac parte din genul Ficus arata ca acesta se afla undeva intre 1000 si 2000. Detalii »

Bonsai din ficus

Fertilizarea bonsailor

Hranirea bonsaiului reprezinta una dintre conditiile principale pentru ca aceasta sa isi poata face corect intregul schimb de substante nutritive. Prin prelucrare si asimilare, planta isi formeaza din substantele nutritive, substante care sunt caracteristice speciei de plante din care face parte, astfel ajutand la procesul de crestere. Detalii »

Fertilizarea bonsailor

Trandafirii cataratori (III)

Trandafirii cataratori au nevoie de un suport pe care sa se dezvolte. Acesta poate fi un zid, un perete al casei, un gard sau o arcada. Pentru a "imbraca" arcada cu trandafiri pana sus, este necesar un soi de trandafiri cataratori cu crestere puternica, pentru care inaltimea de 3 metri sa nu reprezinte o tinta greu de atins Detalii »

Trandafirii cataratori (III)

Ce plante se potrivesc cu trandafirii cataratori?

Trandafirii cataratori au "personalitati" foarte puternice. Combinatiile cu alte plante trebuie realizate corespunzator. Exista posibilitatea asocierii lor cu alte specii de trandafiri, arbusti sau tufe joase. Bineinteles, planta insotitoare trebuie sa aiba dimensiuni suficient de mari pentru a alcatui un contrast sau o completare. Detalii »

Ce plante se potrivesc cu trandafirii cataratori?

Bolile ciresului si visinului

Ca toate speciile pomicole, ciresul si visinul sunt atacati de un numar mare de boli si daunatori, care afecteaza fructele, frunzele, lastarii, florile, ramurile, trunchiul si radacinile. Pomii afectati, au o stare de vegetatie necorespunzatoare, se calamiteaza total sau partial productia de fructe, se depreciaza calitatea acestora si se ajunge implicit la scaderea longevitatii pomilor. Detalii »

Bolile ciresului si visinului

Trandafirii cataratori (II)

Trandafirii cataratori sunt o alegere minunata daca doresti sa acoperi un gard sau un perete golas sau daca vrei sa dai un aspect romantic gradinii tale. Posibilitatile de utilizare ale trandafirilor cataratori sunt la fel de diverse ca si conditiile din gradini. Cel mai des, acesti trandafiri sunt plantati alaturi de peretii cladirilor. Detalii »

Trandafirii cataratori (II)