No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Daunatorii orhideelor (I)

Parazitii pot cauza daune importante oricarei plante terestre. Cu atat mai dureroasa este imaginea unei orhidee delicate afectate de atacul animalelor taratoare sau zburatoare. Totusi vaporii toxici ai pesticidelor pot ramane mult timp in locuinta, de exemplu in perdele sau in alte textile, putand fi la fel de periculoase, chiar si pentru oameni. De aceea, este de recomandat multa prudenta cand vrem sa abordam metode chimice de combatere a parazitilor. Detalii »

Daunatorii orhideelor (I)

Tutunul

Tutunul, alaturi de rosie, cartof, vanata si matraguna, face parte din familia Solanaceae.  Frunzele de tutun contin alcaloidul nicotina, care se folosea initial ca insecticid, ulterior fiind incadrat la droguri, deoarece creaza dependenta. Detalii »

Tutunul

Gutui

Gutuiul (Cydonia oblonga) este un pom fructifer inrudit cu parul si marul, fiind unicul membru din genul Cydonia. Este un arbore de marime medie, originar din regiunea Caucazului, fiind cunoscut inca din antichitate. Detalii »

Gutui

Bolile orhideelor

Orhideele formeaza o familie de plante foarte diversificata si raspandita pe glob. Ea cuprinde 30000 de specii, fara a lua in considerare si hibrizii dezvoltati de catre cultivatori de-alungul timpului. Cititi in continuare despre bolile ce pot afecta aceste minunate plante. Detalii »

Bolile orhideelor

Soiuri de migdal

Soiurile de migdal (Prunus dulcis sau Amygdalus communis) sunt foarte diversificate ca forma si marime. Ele difera si in privinaa migdalelor produse: cei cu flori roz produc migdale cu gust dulce, iar cei cu flori mai mari cu petale albe, roz la baza, produc migdale cu gust amar. Detalii »

Soiuri de migdal

Plantarea rasadurilor

Inainte sa va apucati de plantat, cititi aceste sfaturi referitoare la supravietuirea plantelor. Urmati aceste instructiuni atunci cand adaugati plante noi in gradina dumneavoastra, fie ca transplantati rasaduri sau plante mature din ghivece mari. Incepeti prin a alege plante sanatoase de la pepiniera. Detalii »

Plantarea rasadurilor

Ingrasamant pentru plante

Toamna este cel mai indicat anotimp pentru intretinerea si ingrasarea solului. Inainte de a sapa la baza pomilor si a tufisurilor, ori in locurile goale ramase in urma recoltarii legumelor si a florilor, trebuie sa amestecati ingrasamantul in sol. Detalii »

Ingrasamant pentru plante

Bolile si daunatorii gutuiului

Desi gutuiul este afectat dau de mai putine boli si daunatori decat alti pomi fructiferi, netratarea la timp a acestora poate duce la distrugerea completa a gutuilor. Cititi despre agenții patogeni care afectează acest pom fructifer. Detalii »

Bolile si daunatorii gutuiului

Despre brad

Bradul este un arbore in forma conica cu o infatisare impunatoare care poate ajunge la inaltimi de pana la 20 m cand este la maturitate. Are un trunchi ce prezinta, din loc in loc, basicute cu rasina; scoarta este neteda si o culoare cu tenta de gri. Frunzele aciculare vesnic verzi, sunt turtite si sunt de culoare inchisa, albicioase pe partea inferioara. Detalii »

Despre brad

Migdalul

Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae, care poate atinge peste 10 m inaltime. La noi in tara este cultivat in zonele cu climat mai bland, respectiv Banat, Oltenia si Dobrogea. Se cultiva pentru samburii dulci sau amari ai fructelor sale, numite migdale. Detalii »

Migdalul