No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :Lupin - crestere si ingrijire

Membre ale familiei mazarei, Lupinus (cafelutele) sunt flori minunate, cu spice foarte mari, vizibile, formate din floricele iesite din comun, asemanatoare cu cele ale mazarei, care se formeaza pe tulpini lungi si robuste. Culorile in care sunt disponibile includ alb, rosu, roz, albastru, galben, liliachiu, violet, si caisa, plantele avand frunze palmate albastru –verzui. In mod obisnuit, infloresc in iunie-iulie.  Detalii »

Lupin - crestere si ingrijire

Lunaria - planta banilor

Lunaria este denumita si ”Planta Banilor”, deoarece tecile in care se afla semintele (silicvele) sunt asemanatoare monezilor, fiind prezente obisnuite in gradinile caselor si in straturile de flori. Culoarea semintelor din pastai se va schimba din verde in maro auriu, iar dupa ce silicvele si tulpinile au devenit maronii-aurii si uscate, pot fi folosite in aranjamente florale. Detalii »

Lunaria - planta banilor

Trei frati patati

Trei-Frati-Patati sunt panselute cultivate ca plante anuale, originare din Spania si Muntii Pirinei. Usor de cultivat, le poti gasi crescand in campurile salbatice si de-a lungul drumurilor. Desi sunt plante de talie mica, produc flori delicate si parfumate care infloresc la inceputul sezonului. Detalii »

Trei frati patati

Amarant - florile uscate perfecte

Amarant sunt plante anuale cu flori din familia Amaranthaceae. Florile amarant isi pastreaza culoarea si dupa ce sunt uscate, de aceea sunt perfecte pentru aranjamentele din flori uscate. Detalii »

Amarant - florile uscate perfecte

Gypsophila - Floarea miresei

Gypsophila sau floarea miresei este o prezenta obisnuita intr-o piata cu flori, unde apara ca o dantela, complementara florilor mai spectaculoase. Florile delicate pot foarte bine forma si singure buchete. Detalii »

Gypsophila - Floarea miresei

Ingrijirea cyclamenului

Cyclamen este o planta populara si usor de crescut atat in exterior cat si in interior. Cyclamen face parte din familia primulelor si este originara din Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Exista 20 de specii de plante cyclamen. Au frunze atractive, de culoare verde inchis, in forma de inima. Florile infloresc intr-o gama larga de culori. Detalii »

Ingrijirea cyclamenului

Ageratum

Ageratum sunt printre cele mai frumoase flori albastre din gradina. Cresc bine la soare sau in umbra partiala, in perioada de la inceputul verii pana la inghet. Cultivarea acestor plante este usoara deoarece produc o abundenta de flori pufoase pe tot parcursul sezonului. Ageratum sunt plante excelente pentru gradinarii incepatori. Detalii »

Ageratum

Alyssum

Alyssum sunt plante anuale, sensibile si delicate, din familia Cruciferae. Sunt de talie mica si usor de cultivat. Alyssum sunt de obicei folosite ca plante de bordura si, de asemenea, arata foarte bine cultivate in orice colt din gradinile cu pietre. Sunt potrivite si pentru ghivecele de gradina. Detalii »

Alyssum

Coleus - Urzicuta

Coleus este o planta populara. Arata grozav in jardiniere sau cosuri suspendate afara sau in interior. De asemenea aceste plante sunt incantatoare si cand sunt plantate in gradina in grupuri sau ca si borduri. Ceea ce atrage cel mai mult la coleus nu sunt insa florile, ci frunzele colorate. Detalii »

Coleus - Urzicuta

Ipomea quamoclit

Ipomoea quamoclit este o planta agatatoare care creste rapid, cu o abundenta de flori viu-colorate, in forma de stea. Originara din America Centrala si din zonele tropicale ale Americii de Sud, aceasta planta acopera in scurt timp suportul pe care creste. Detalii »

Ipomea quamoclit