No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :Cum sa plantezi un mar pitic?

Cultivarea unui soi pitic de mar este o cale minunata de a adauga un pom fructifer frumos curtii tale care nu ocupa spatiu prea mare si ofera fructe delicioase. Merii pitici necesita o tehnica speciala de plantare. Cititi despre pasii care trebuie urmati daca plantezi un mar pitic. Detalii »

Cum sa plantezi un mar pitic?

Salvia: crestere si ingrijire

Salvia culinara este o planta erbacee perena cu frunze gri si aspect lanos care adauga prospetime mancarurilor. Spinii florilor purpurii sau albastre apar la mijlocul verii. Detalii »

Salvia: crestere si ingrijire

Portulaca - Floarea de piatra

Daca traiesti intr-o zona secetoasa vei iubi floarea de piatra. Sunt plante dragute si mici care au nevoie de foarte putina apa pentru a inflori. Se dezvolta si daca vremea e caniculara. Originare din America de Sud, floarea de piatra apare in culori foarte aprinse, nuante de rosu, galben, alb, portocaliu, rosu, violet si roz. Infloresc la inceputul verii. Detalii »

Portulaca - Floarea de piatra

Zorelele

Zorelele (sau florile lunii) isi deschid florile noaptea oferind o imagine frumoasa plimbaretilor nocturni. Dupa apus aceste superbe flori albe stralucesc in lumina lunii, iar cand rasare soarele se inchid din nou. Zorelele pot creste 3,5-8,5 m intr-un singur an. Planteaza-le pe terasa sau pe alee unde stau oamenii de obicei la orele tarzii. Detalii »

Zorelele

Larkspur sau falsul nemtisor

Probabil ca ai vazut prima oara aceasta floare in gradina bunicilor. Cand infloreste, infrumuseteaza atat curtea cat si interiorul casei, culorile caracteristice fiind roz, albastru, rosu, mov si alb. Larkspurul atinge inaltimi intre 30-200 cm. Detalii »

Larkspur sau falsul nemtisor

Despre salvie

Daca ai nevoie de varietate atunci salvia este floarea potrivita pentru tine. Exista peste 700 de specii ale acestei flori care au aparut in climatele calde si temperate. De asemenea, exista suficiente varietati atat perene cat si anuale. Detalii »

Despre salvie

Gradina cu plante rezistente la seceta

Xeriscape a fost un termen inventat in anii 1970 in Denver si insemna design peisagistic cu economie de apa. Termenul Xeriscape este derivat din cuvantul grecesc ”xeros”, ceea ce inseamna uscat. Nu vorbim aici despre deserturi si cactusi sau despre un peisaj sterp, distrus de seceta. Detalii »

Gradina cu plante rezistente la seceta

Tulichina

Tulichina despre care vom vorbi in acest articol este Daphne x burkwoodii “Carol Mackie”. Arbustii Burkwood sunt rezultatul incrucisarii dintre Daphne cneorum (provenit natural din Europa) si Daphne caucasica, o specie din Caucaz. Detalii »

Tulichina

Ipheion uniflorum

Originara din Argentina si Uruguay, aceasta floare dezvolta, primavara devreme, frunze asemanatoare cu iarba si flori solitare sub forma de stea pe tulpini inalte de 15 cm. Fiecare bulb produce mai multe tulpini cu flori parfumate. Detalii »

Ipheion uniflorum

Coada soricelului - Achillea millefolium

Coada soricelului este o planta rezistenta, originara din America de Nord, varietatile cultivate devenind elemente de baza in gradinile moderne. Moi, cu aspect de pana, formand tufe aromate, plantele de Achillea sunt excelente pentru borduri in gradina. Detalii »

Coada soricelului - Achillea millefolium