No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Echinaceea

Nativa din preeriile Americii de Nord, echinaceea era folosita de bastinasi pentru tratarea ranilor si a muscaturilor de sarpe. Azi, trei specii ale acestei plante perene sunt cultivate in scop medicinal. Echinaceea are un lung sezon de inflorire si este o planta ornamentala frumoasa si populara. Detalii »

Echinaceea

Aranjament floral - Buchet de mireasa

Buchetul de mireasa reflecta personalitatea acesteia si talentul designerului florist. O mireasa va fi centrul atentiei timp de cateva ore bune si, pe langa celebra rochie, fiecare accesoriu conteaza. Nu orice floare poata sa fie folosita intr-un astfel de buchet; in plus, trebuie sa tinem cont de cateva reguli de baza. Inspirati si de recenta nunta regala, va propunem pentru aceasta editie realizarea unui buchet de mireasa. Detalii »

Aranjament floral - Buchet de mireasa

Pelinul

Pelinul (artemesia absinthum) numit si planta de absint este un arbust peren si aromat, cu frunze verzi-cenusii acoperite de perisori albi si matasosi. Planta este foarte populara in multe parti ale lumii, fiind original din Europa, Asia si Africa. Creste in salbaticie in zonele de ses si deluroase in special pe locurile insorite. Detalii »

Pelinul

Paducelul

Legenda spune ca mirosul dulce dar putrid al plantei este mostenirea Marii Ciume din Londra, care a infestat orasul in luna mai – luna cand infloreste planta – in anul 1665. Paducelul - Crataegus monogyna- este un arbust inalt de 3-8 inaltime, spinos cu tulpina neregulata si coloana rara. Detalii »

Paducelul

Expozitie Flori de Mai

Star Expo Timişoara, firmă specializată în organizarea de expoziţii, târguri şi evenimente, împreună cu Facultatea de Horticultură şi Silvicultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului,  Asociaţia „Amicii Rozelor" – filiala Timişoara, Direcţia Silvica Timiş şi AJVPS Timiş,  organizează în perioada 4 - 8 mai, la Hala TIMCO, str. Circumvalaţiunii nr. 8 – 12, două manifestări expoziţionale pentru timişorenii de toate vârstele, iubitorii de floră şi faună, într-un cuvânt, îndrăgostiţilor de natură. Detalii »

Expozitie Flori de Mai

Coada calului

Coada calului (Equisetum arvense) creste in zonele mlastinoase si ca buruiana in porumbisti. Se gaseste pe toata intinderea Europei si a Statelor Unite. Tulpina fertila moare si este inlocuita de o tulpina sterila inalta care poarta mai multe cercuri de frunze. Planta, care seamana cu o perie de curatat sticle, era folosita odinioara ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Detalii »

Coada calului

Rostopasca

Numita si Negelarita, Rostopasca (Chelidonium majus) se gaseste pe terenurile virane, in gardurile vii si in zonele umede precum santurile, are flori mici, galbene din aprilie pana in mai. Planta este acoperita de perisori mici si teposi. Odata zdrobita tulpina sau radacina, din rostopasca va curge un suc portocaliu inchis. Detalii »

Rostopasca

Sequoia - Arborele mamut

Ghidurile turistice din SUA caracterizeaza sequoia drept “cea mai batrana fiinta din lume”. Pe buna dreptate, pentru ca arborele atinge impresionanta varsta de 5000 de ani, rivalizand cu baobabul. Detalii »

Sequoia - Arborele mamut

Flori rare din Romania

Romania este o tara daruita de natura cu nenumarate bogatii si comori. Desi florile sunt frumuseti perisabile multe sunt adevarate comori ale naturii: trebuie ocrotite oridecate ori ne ies in cale. Iata o lista cu cele mai frumoase dar si rare flori din Romania. Detalii »

Flori rare din Romania

Vulcanii noroiosi

Pe sub munte, incepand din Valea Slanicului Buzau si pana-n Valea Jiului, “aurul negru” tainuit in maruntaiele Pamantului, isi tradeaza adeseori prezenta prin vulcanii noroiosi. Cele mai impresionante manifestari ale lor sunt intalnite in zona dealurilor subcarpatice de pe Valea Buzaului, la Paclele Mari si Paclele Mici, din vecinatatea localitatii Berca. Localnicii le spun “fierbatori” Detalii »

Vulcanii noroiosi