No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Broccoli

Broccoli apartine familiei Brassicaceae si este inrudita cu conopida, fiind cunoscuta si sub numele de conopida verde. Este o specie relativ noua, originara din zona mediteraneana, cultivata din sec. al XIX-lea in America si Europa. La noi in tara nu este foarte cunoscuta. Detalii »

Broccoli

Cum sa facem un gard viu din rozmarin?

Pretuit in bucatarie pentru frunzele sale aromatice, rozmarinul este la fel de folositor in gradina, pentru caracteristicile tufei si pentru culoarea vie a florilor. Aceasta planta poate forma garduri vii si se poate întalni în gradina de verdeturi. Detalii »

Cum sa facem un gard viu din rozmarin?

Mazarea de gradina

Mazarea de gradina apartine familiei Leguminoase si este originara din zona meridionala sau Asia de Vest. Este cunoscuta din epoca bronzului si cultivata pe suprafete intinse de catre vechii egipteni si romani, dar scrierile o atesta abia in secolul al XIII-lea, atat in Europa, cat si in America. Aceasta leguma este foarte apreciata pentru continutul ridicat al glucidelor in boabele verzi (zaharuri solubile), proteinelor, hidratilor de carbon si prin cantitatea de saruri minerale si vitamine, astfel clasandu-se pe locul 10 intre legume. Detalii »

Mazarea de gradina

Plante potrivite pentru garduri vii

Gardurile vii au un rol esential in gradinile noastre. Ele formeaza un fundal pentru alte plante si elemente ale gradinii, ajuta la incadrarea peisajului si creaza paravane pentru a ascunde si a diviza diferite parti ale gradinii. Pe deasupra gardurile vii delimiteaza spatiul si ne feresc de intrusi. Detalii »

Plante potrivite pentru garduri vii

Vinete

Vinetele fac parte din familia Solanaceae si sunt originare din India si Birmania, unde se presupune ca erau cunoscute inca din anii 800 inainte de Christos, apoi au patruns in China, Orientul Mijlociu, zona meridionala. Ele au inceput sa fie apreciate ca legume abia in secolul al XV-lea, cand au capatat o extindere rapida in foarte multe zone ale globului. In Romania, consumul de vinete se situeaza in jurul a 4,5 kg/locuitor. La noi in tara, vinetele sunt foarte apreciate in arta culinara, fiind bogate in saruri minerale si hidrati de carbon si cu valoare energetica ridicata. Detalii »

Vinete

Dovlecelul

Dovlecelul (Cucurbita pepo) face parte din familia Cucurbitaceae, este originar din America Centrala si se numara printre cele mai vechi plante cunoscute in alimentatia omului. Fiindu-i descoperite calitatea antiscorbutica si capacitatea foarte buna de conservare, s-a raspandit repede in randul navigatorilor de cursa lunga. Se cultiva mult in Italia, Spania, Franta si Grecia, iar la noi in tara in special in jurul oraselor, unde este mai mult cerut pe piata. Detalii »

Dovlecelul

Pepenele verde sau delicioasa lubenita

Pepenele verde apartine familiei Cucurbitaceae si isi are originea in desertul Kalahari, de unde s-a raspandit in toate zonele cu clima calda. Planta este cunoscuta de foarte multa vreme (cu circa 1500 ani inainte de, iar din secolul al XlV-lea in Europa. Pepenele verde se cultiva pentru fructele sale, care se consuma in stare proaspata, si este foarte apreciat pentru continutul in diferite vitamine (A, B, C, PP), saruri minerale (de K, P, Ca, Fe), continut ridicat in zaharuri. Consumul de pepeni verzi se recomanda sub forma de cura in afectiunile renale. Detalii »

Pepenele verde sau delicioasa lubenita

Pepene galben

Pepenele galben este originar din Africa de Sud-Est. Este cunoscut de peste 2000 de ani, fiind mentionat in scrierile chineze cu 800 de ani inainte de Hristos. S-a raspandit pe toate continentele in special in zonele cu clima favorabile. Pepenele galben a fost introdus in Romania din secolul XIII-lea si in prezent se cultiva in zona de sud si sud-vest a tarii. Detalii »

Pepene galben

Capcana pentru insecte cu feromoni

Punerea de capcane pentru insecte este mai interesanta decat vanatul: in tactica seamana mai mult cu spionajul. Mai multe despre aceasta tactica de a prinde insecte prin capcane cu feromoni cititi in interviul de mai jos. Detalii »

Capcana pentru insecte cu feromoni

Soiuri noi pentru 2010

Descoperiti cele mai noi soiuri de flori perene si anuale, precum si cele mai noi varietati de legume, pomi fructiferi si arbusti ornamentali. Detalii »

Soiuri noi pentru 2010