No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Constructii si amenajari in gradina: sere, rasadnite, solarii

Bariera extrem de mare in fata posibilitatii de realizare a productiei de legume, limitata de factorul temperatura, a determinat pe legumicultori sa gaseasca diferite modalitati de producere a legumelor. Au fost concepute constructii, cum sint : serele, solariile, tunelele, rasadnitele si altele, prin intermediul carora au fost depasite conditiile nefavorabile impuse de natura. Detalii »

Constructii si amenajari in gradina: sere, rasadnite, solarii

Ce plantam sub arborii si arbustii din gradina?

Sunt mai multe motive care sa ne faca sa dorim infiintarea unor covoare vegetale sub arborii si arbustii din gradina. In primul rand solul lipsit de vegetatie nu incanta ochiul iar o armonizare placuta intre coloritul covorului vegetal si al coroanelor arborilor si arbustilor aduce un plus de frumusete. Detalii »

Ce plantam sub arborii si arbustii din gradina?

Cum se face socata?

In jurul socului circula o multime de legende. Una dintre ele spune ca socul apara oamenii de prezenta raului si in special a vrajitoarelor. Cat din aceste legendele o fi adevarat nu vom sti niciodata. Ce stim insa cu siguranta e ca proprietatile terapeutice ale socului sunt folosite cu succes impotriva reumatismului, guturaiului, arsurilor si afectiunilor afectiunilor oculare. Detalii »

Cum se face socata?

Caise

Avand aroma intensa si deosebit de placuta, caisele se numara printre cele mai apreciate fructe de masa, constituind totodata si o materie prima valoroasa pentru industria alimentara. Din ele se prepara gem, compot, marmelada, dulceata, suc, sirop. Caisele au numeroase utilizari si in cofetarie (inghetate, sufleu, serbet, prajituri, creme). Dulceata poate fi pregatita atat din caise verzi cat si din caise ajunse la maturitate. Detalii »

Caise

Bolile castravetilor

Dintre bolile si daunatorii cei mai frecvent intilniti la castraveti, unii se manifesta numai la culturile din sere si rasadnite, iar altii ataca atit culturile din spatii inchise, cit si pe cele din cimp. In general, intensitatea atacului si volumul pagubelor sunt mai mari la culturile din sere si rasadnite, unde aparitia si dezvoltarea bolilor si daunatorilor sint favorizate de conditiile artificiale de mediu. Detalii »

Bolile castravetilor

Forsythia

Cuprinde mai multe specii care cresc sub forma de arbusti cu ramuri lungi, erecte sau arcuite, muchiate, verzi, brune sau galbui. Frunzele sunt opuse, intregi sau trifoliate. Florile sunt axilare, cate 1-6, de culoare galbena. Este unul dintre cei mai apreciati arbusti pentru faptul că infloreste primavara timpuriu si pentru florile sale galbene. Detalii »

Forsythia

Daunatorii castravetilor

Unii daunatori nu sint specifici pentru castraveti, atacind diverse alte specii legumicole cultivate in special in sere si rasadnite, dar produc pagube si culturilor de castraveti. Dintre acestia, cei mai periculosi sint viermele radacinilor (Heterodera marioni) si paianjenul comun (Tetranychus urticae). Detalii »

Daunatorii castravetilor

Soiuri nobile de struguri

Sa cunoastem citeva soiuri nobile. Sint soiuri straine introduse in cultura provenind din alte tari sau autohtone, adica soiuri provenite din vitele indigene existente inainte de aparitia filoxerei in podgoriile noastre si care necesita tratamente complete impotriva bolilor si a daunatorilor. Orice podgorean cunoaste bine soiurile nobile existente in cultura. Detalii »

Soiuri nobile de struguri

Despre struguri

Strugurele este un fruct compus, a caror boabe, dupa forma si dimensiunea lor, pot fi : mici, mijlocii, mari, globuloase, ovoidale. Boabele strugurilor sunt de culoare alba, galbena, verde, roz, violet, neagra, alcatuind mai multe la un loc un ciorchine. Sunt formate dintr-un invelis, mai gros sau mai subtire, pielita, ce imbraca miezul si semintele. Detalii »

Despre struguri

Cum ne ingrijim sera?

In general in culturile din sere atacurile si volumul pagabelor asupra plantelor sunt mai mari decat cele din spatii deschise deoarece bolile si daunatorii sunt favorizati de conditiile artificiale de mediu. De aceea este important sa pastrati sera curata si ordonata! Detalii »

Cum ne ingrijim sera?