No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Magnolia

Magnoliile sunt arbori si arbusti de o mare frumusete ornamentala, raspanditi in Asia de Est si America de Nord. In Romania sunt aproximativ 10 specii de magnolii. Multe dintre ele se regasesc in Parcul Dendrologic din Simeria. In continuare veti gasi o descriere succinta a celor mai cunoscute specii de magnolia din tara noastra. Detalii »

Magnolia

Taierea trandafirilor

Taierile ce se aplica trandafirilor sunt cele mai importante lucrari de intretinere. Astfel se asigura cresterea si dezvoltarea regulata si simetrica a trandafirilor, inflorire bogata, cu flori bogate si mari de o durata lunga. Tot prin taiere se evita imbatrinirea prematura a plantelor, formarea unui sistem radicular viguros, si se incurajeaza formarea ramurilor pentru inflorirea de anul urmator. Detalii »

Taierea trandafirilor

Cum sa intretineti o gradina de plante perene

Plantele perene sunt usor de intretinut, dar trebuie totusi sa ne ingrijim de ele. Sarcinile dumneavoastra in gradina se impart in doua categorii: vegherea asupra sanatatii gradinii si imbunatatirea aspectului ei. Detalii »

Cum sa intretineti o gradina de plante perene

Arbusti si flori de toamna

Frunzele nu sunt singurele pete de culoare toamna. V-ati dori sa pastrati splendoarea de culori a gradinii de vara pana la primul inghet? Va puteti impodobi gradina cu mult mai multe culori decat paleta oferita de frunzele cazatoare. Incercati aceste doua plante fructifere ce infloresc tarziu si va veti putea rasfata cu un caleidoscop de culori ce va vor face sa asteptati cu nerabdare zilele tot mai scurte ale toamnei. Detalii »

Arbusti si flori de toamna

Flori salbatice pentru locuri umbroase

Iata un sfat pentru anul ce vine. Primavara viitoare umpleti locurile umbroase din gradina dumneavostra, unde nu puteti planta mai nimic, cu flori salbatice. Detalii »

Flori salbatice pentru locuri umbroase

Cum se fertilizeaza castravetii?

Solurile cele mai bune pentru cultura castravetilor sint solurile fertile, afinate, permeabile. Pentru productia timpurie, cele mai indicate sint solurile usoare. Sint neindicate solurile grele, argiloase si cele prea nisipoase. De asemenea, se evita solurile prea umede sau prea uscate si cele care fac crusta. Detalii »

Cum se fertilizeaza castravetii?

Castravetii si nevoia de lumina si umiditate

Castravetii, desi cresc si produc si in conditii de lumina mai putina si zi mai scurta, primavara si toamna, sint totusi pretentiosi fata de lumina. Durata perioadei lor de vegetatie, a dezvoltarii lor de la rasarire pina la fructificare si productivitatea lor sint strins legate de factorul lumina. Detalii »

Castravetii si nevoia de lumina si umiditate

Castravetii si cerintele fata de temperatura

Castravetele se numara printre cele mai sensibile plante de cultura, in ceea ce priveste factorii climatici. Este o specie legumicola foarte pretentioasa la caldura si umiditatea din sol si aer. Insamintarea castravetilor in cimp se face numai cind temperatura medie zilnica se mentine peste 10—12°. Cea mai usoara bruma distruge cultura. Detalii »

Castravetii si cerintele fata de temperatura

Despre cactusi - partea II

Cresterea cactusilor nu este o sarcina complicata. Deoarece este o planta nepretentioasa, trebuie respectate cateva lucruri simple Detalii »

Despre cactusi - partea II

Despre cactusi - partea I

Capacitatea de suportare a secetei la cactusilor este extraordinara. Sunt capabili sa stea fara apa ani intregi, pentru ca celulele contin combinatii speciale de fosilizare a apei. Deoarece sunt atat de rezistenti, pot trai mai mult de 100 de ani. Oamenii din mediul desertului au recunoscut calitatile aceastei plante de multa vreme si au incercat sa profite de aceasta trasatura a lor. Sa luam si noi in considerare aceste lucruri. Detalii »

Despre cactusi - partea I