No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Liliacul

Liliacul - pe numele sau latinesc Syringa vulgaris - este un arbust care atinge o inaltime de 7-8 m. Frunzele liliacului sunt in forma de inima, alungite, cu pedunculi lungi, asezate una in fata alteia. Liliacul isi pierde frunzele la sfarsitul lunii noiembrie, dupa caderea brumelor. Detalii »

Liliacul

Wisteria-Glicina

Cea mai mare liana de wisteria din lume este in California. Se intinde pe 0.40 de ha si cantareste 250 de tone. Numele i-a fost dat de catre botanistul Thomas Nuttal in onoarea profesorului sau Caspar Wistar. Wisteria sau glicina rezista bine la ger, prefera lumina sau semiumbra, si are nevoie de soluri bogate si revene, necalcaroase. Detalii »

Wisteria-Glicina

Lonicera-Caprifoiul

Lonicera are rezistenta medie la ger, necesita sol umed si trebuie sa fie amplasata in locuri cu soare sau in semiumbra. Se inmulteste prin butasi si prin marcotaj care de obicei se fac toamna. Detalii »

Lonicera-Caprifoiul

Cum sa faci legatura intre gradina si casa?

Gradina este o parte integrata in domiciliului nostru. Intocmai ca pe oricare incapere din casa o amenajam, o aranjam, sau chiar ne odihnim in ea. Detalii »

Cum sa faci legatura intre gradina si casa?

Cum sa ne construim alei de beton in gradina?

Amenajarea unor alei, mai drepte sau mai curbate, prin gradina, nu doar ca infrumuseteaza, ci ne usureaza foarte mult accesul la straturile cu legume, pentru a efectua muncile necesare. Aleile pot fi facute si din beton, care poate fi pregatit, cu masini speciale, la fata locului. Detalii »

Cum sa ne construim alei de beton in gradina?

Colectarea apei de ploaie

Prin colectarea apei de ploaie, putem face economii serioase, dar nu este indiferenta modalitate prin care o facem. Sa vedem cateva solutii! Detalii »

Colectarea apei de ploaie

Cum sa ii asiguram varietate gradinii?

Sa ne imaginam o gradina in care, varza, este planta ornamentala, in care, pe visin se catara mrejele de dovleac si, toate acestea, sunt scaldate in parfumul florilor de vita-de-vie. Iata cam cum ar putea arata o gradina ideala: Detalii »

Cum sa ii asiguram varietate gradinii?

Semintele de semanat: cateva reguli

Nu va incapatanati sa achizitionati soiurile cunoscute de seminte. An de an, apar noi soiuri ca urmare a experimentelor de aclimatizare si, acestea, adesea, se dovedesc a fi, nu doar mai productive ci si mai rezistente, mai usor de cultivat, etc. Detalii »

Semintele de semanat: cateva reguli

Lucrari de primavara efectuate pentru animalute si pasari

La sfarsitul iernii, apar noi oportunitati de observare a animalelor din jurul nostru si de ajutorare a acestora. In randurile urmatoare, vom enumera cateva modalitati prin care le putem ajuta in sezonul de reproducere. Detalii »

Lucrari de primavara efectuate pentru animalute si pasari

Compostul: aurul maro din gradina

Pamantul din gradina, solul fertil in care au loc procese fizice, chimice si biologice, are o compozitie destul de complexa. Plantele absorb din el substante nutritive, care ajuta la crestera si la dezvoltarea roadelor, semintelor si fructelor. Cateodata insa pamantul trebuie ajutat. Asa ca azi vorbim despre compost! Detalii »

Compostul: aurul maro din gradina