No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie :



Afinele: bunătăţi de iulie

În ţara noastră cresc spontan două specii de afin: afinul vânăt sau brumăriu şi afinul negru. Ele cresc sub formă de tufă scundă (20-50 cm), au tulpini târâtoare, de tipul rizomilor, şi formează covoare vegetale compacte, care acoperă coastele şi povârnişurile munţilor, deasupra etajului pădurilor, până la altitudinea de circa 2000 m. Florile afinului sunt vizitate de albine pentru nectar şi polen. Prima cultura de afine a fost înfiinţată în ţara noastră la Bilceşti la 840 m altitudine. Detalii »

Afinele: bunătăţi de iulie

Preţurile pentru legume şi fructe

Iată preţurile pentru legume şi fructe pentru luna iulie. Detalii »

Preţurile pentru legume şi fructe

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare

Lianele ornamenale sau arbuştii căţărători sunt destinate să împodobească cu frunzele, florile şi portul lor, parţial sau în totalitate ziduri, garduri, coloane, trunchiuri de copaci. Prin folosirea acestor liane se pot obţine efecte cu o mare valoare decorativă, construind nişte grădini feerice. În continuare vă prezentăm cele mai frumoase 5 liane. Detalii »

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare

Legumele solano-fructuoase: rosiile, ardeii, vinetele

Legumele din această grupă se cultivă pentru fructele lor, care sunt consumate la diferite faze de maturare, în stare proaspătă sau conservată. Din această grupă fac parte roşiile, ardei, vinetele care au o importanţă deosebită în alimentaţia omului prin conţinutul bogat în vitamine (B, C, Biotină) săruri (Na, Ca, Fe, Mg), acizi organici şi substanţe pectice. Detalii »

Legumele solano-fructuoase: rosiile, ardeii, vinetele

Legumele cu păstăi: mazărea şi fasolea

Legumele păstăioase au o mare valoare alimentară datorită conţinutului ridicat în substanţe proteice, glucide, vitamine si săruri minerale, care depăsesc ca valoare tomatele, castraveţii şi varza. Cutura fasolei şi mazărei se realizează prin semănat direct în câmp sau în spaţii protejate (fasolea) prin intermediul răsadului. Detalii »

Legumele cu păstăi: mazărea şi fasolea

Calendarul Lucrarilor Horticole - Luna Iulie

Ai pierdut şirul la toate lucrările pe care le ai de făcut? Iată o lista cu lucrările horticole care trebuie facute în luna iulie pentru: gradină, vie, pomii şi florile tale, aşa încât să te bucuri de o recoltă bogată. Detalii »

Calendarul Lucrarilor Horticole - Luna Iulie

Vişinul

Este un pom înrudit şi asemănător cu cireşul. Cele mai multe soiuri de vişin provin din vişinul comun (Cerasus Vulgaris Mill.) care se întâlneşte numai în stare cultivată. Sua şi Germania produc circa 50% din producţia mondială de vişine. În ţara noastra s-au constatat ca există 6.320.000 vişini. Detalii »

Vişinul

Ştiaţi că?

În era devoniană a apărut un arbore care a schimbat faţa Terrei: Archaeopteris (a nu se confunda cu Archaeopterix-prima pasăre fosilă), un fel de hibrid între brad şi ferigă, al cărui trunchi avea 30 de metri înălţime şi un metru diametru? Detalii »

Ştiaţi că?

Ardeiul decorativ

Planta este mică (20-30 cm înălţime), tufoasă, cu frunze oval alungite, moi, de culoare verde. Florile albe, efemere, insignifiante din punct de vedere ornamental, sunt urmate de fructe rotunjite sau ascuţite, mai întâi verzi şi apoi roşii, galbene, albe, violete sau aproape negre. Detalii »

Ardeiul decorativ

Mana castraveţilor

Mana cucurbitaceelor se întâlneşte frecvent la castraveţi, pepeni galbeni, pepeni verzi, dovleci şi dovlecei, fiind deosebit de păgubitoare pentru culturile forţate din răsadniţe, sere şi adăpsturi din polietilenă. Descoperită în 1868, în Cuba, de Berkeley şi Curtis, s-a răspândit în anii următori în majoritatea ţărilor lumii, în care condiţiile climatice sunt favorabile. Detalii »

Mana castraveţilor