No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : piersic



Placinta de piersici la grill

Reteta de azi este placinta de piersici la grill. Prin aceasta reteta invatam cum sa preparam placinta cu piersici intr-un mod diferit. Detalii »

Placinta de piersici la grill

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Delicioase si extrem de populare, piersicile sunt originare din China, de unde s-au raspandit in lume cu ajutorul negustorilor care foloseau Drumul Matasii. Fructele apartin genului Prunus, familiei rosaeae, si poarta numele de Prunus persica. Detalii »

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

In tabelul de mai jos am sintetizat lucrarile ce se aplica pomilor, impreuna cu perioadele lor de executie. Am semnalat momentul optim, precum si lunile acelea in care se pot executa lucrarile, dar nu cu cele mai bune rezultate. In legatură cu datele optime exista numeroase teorii si pareri. Perioadele semnalate sunt doar repere de orientare pentru executarea lucrarilor. Detalii »

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Pomii cultivati in ghivece sau butoiase au un trecut indelungat. Acest obicei era la moda in special la familiile de vita nobila sau la burghezii bogati. Cu putina indemanare si rabdare oricine se poate bucura de culesul roadelor proaspete. Si aceasta nu e tot! Primavara, in timpul infloririi, aromele divine si privelistea minunata a micilor pomi in floare ne vor incanta privirea si simturile. Detalii »

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Mini prajituri cu piersici

Acestea sunt de-a dreptul delicioase ca o simpla gustare sau pot fi servite ca desert special cu glazura de scortisoara. Detalii »

Mini prajituri cu piersici

Caise

Avand aroma intensa si deosebit de placuta, caisele se numara printre cele mai apreciate fructe de masa, constituind totodata si o materie prima valoroasa pentru industria alimentara. Din ele se prepara gem, compot, marmelada, dulceata, suc, sirop. Caisele au numeroase utilizari si in cofetarie (inghetate, sufleu, serbet, prajituri, creme). Dulceata poate fi pregatita atat din caise verzi cat si din caise ajunse la maturitate. Detalii »

Caise

Sfaturi despre taierea pomilor pentru agricultorii entuziasti - Lectia numarul 2

Diferitele specii de pomi sunt taiate in moduri diferite. Piersicii au nevoie de cea mai intensa taiere, ei pot pieri cu usurinta, dar pot sa se si usuce dupa o perioada de 4-5 ani. Detalii »

Sfaturi despre taierea pomilor pentru agricultorii entuziasti - Lectia numarul 2

Livada fermecata: 300 de soiuri in 57 pomi…

Béla colectioneaza fructe: in cei 57 pomi pe care ii are, cresc mai mult de 300 soiuri de mere, pere, piersici, prune, ringlote. O astfel de livada nici chiar pe Infogradina.ro nu s-a mai vazut, asa ca i-am luat un interviu. Cititi in continuare ce sfaturi ne da privind altoirea, tunderea, curatarea si vaccinarea pomilor. Detalii »

Livada fermecata: 300 de soiuri in 57 pomi…

Cele mai hranitoare fructe

Putine lucruri se compara cu dulceata zmeurei proaspat culese sau cu prima muscatura dintr-o lebenita zemoasa. Fructele nu sunt doar bune la gust, sunt si sanatoase. Bogate in vitamina A şi C, minerale, antioxidanti, fibre si alte substante hranitoare, fructele pot preveni bolile de inima, infarcturile, controla tensiunea si colesterolul si preveni unele soiuri de cancer. Iata o lista cu 10 fructe sanatoase. Detalii »

Cele mai hranitoare fructe

Piersicul

Deşi relativ recentă, cultura piersicului a luat amploare mare în ţara noastră, datorită calităţii deosebite a fructelor, compoziţiei chimice foarte complexe şi producţiilor mari care se pot obţine fără eforturi deosebite. Piersicul este o specie puţin adaptată la condiţiile climatice, suferă iarna de pe urma gerului, dar poate asigura producţii constante şi mari vreme de 10-15 ani. Este foarte precoce, intră pe rod din anul 2-3 de la plantare, are o fertilitate mare, diferenţiază foarte bine. Detalii »

Piersicul