No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : planta medicinala



Paducelul

Legenda spune ca mirosul dulce dar putrid al plantei este mostenirea Marii Ciume din Londra, care a infestat orasul in luna mai – luna cand infloreste planta – in anul 1665. Paducelul - Crataegus monogyna- este un arbust inalt de 3-8 inaltime, spinos cu tulpina neregulata si coloana rara. Detalii »

Paducelul

Despre levantica

In Roma antica levantica se vandea cu echivalentul salariului pe o luna al unui muncitor la camp. Una dintre utilizarile comune ale lavandei era parfumarea apei deoarece se credea ca aceasta ajuta la regenerarea pielii. In teritoriile pe care le-au cucerit romanii au impus cultivarea lavandei. Detalii »

Despre levantica

Top 10 cele mai frumoase flori de usturoi si ceapa

Ceapa si usturoiul sunt doua dintre condimentele cele mai importante consumate de oamenii din intreaga lume. Orasul in care locuiesc in prezent este etichetat ca fiind "Capitala cepei din Filipine". Direct raportat la acest aspect, in orasul nostru se desfasoara un festival anual numit " Festivalul Tanduyong ". Detalii »

Top 10 cele mai frumoase flori de usturoi si ceapa

Cimbrul si cimbrisorul

Cimbrul s-a nascut, spune legenda, din lacrimile pricinuite Elenei din Troia de dezastrele aduse de frumusetea ei trufasa. in tarile anglo-saxone, se pretinde ca zinele adora aceasta planta aromatica. in orice caz ea este apreciata din cele mai vechi timpuri. Grecii si romanii o ardeau in cursul ceremoniilor rituale. Cimbrul (Thymus vulgaris ) si cimbrisorul (Thymus serpyllum) sint varianta cultivata, respectiv cea salbatica, a uneia si aceleiasi specii vegetale, avind in linii mari aceleasi proprietati. Detalii »

Cimbrul si cimbrisorul

Melisa

Numele plantei vine din grecescul melissophyllon care inseamna ” frunza albinelor”, deoarece melisa este o planta cu parfum dulce si extreme de apreciata de albine. Era folosita in sec al X-lea in prepararea unui tonic despre care se presupunea ca alunga melancolia folosita in special in tratarea femeilor. Melisa era folosita de preotii carmeliti in crearea unui elixir caruia i se atribuia o multime de virtuti benefice. Tonicul mai avea in compozitie coaja de lamaie, mosc, coriandru, scortisoara si cuisoare. Detalii »

Melisa

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Condimentele şi plante medicinale care conţin antioxidanţi în cantităţi mari (în primul rând fenol), scad eficient distrugerea ţesuturilor cauzată de valoarea ridicată a nivelului de zahăr în sânge, previn inflamaţiile, bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea precoce. Citeşte despre cele mai importante plante care ajuta in remedierea multor afectiuni umane. Detalii »

Remedii naturiste care încetinesc îmbătrânirea

Floarea pasiunii

Floarea Pasiunii a fost folosită în tratamente tradiţionale ca şi o planta „calmantă”, pentru nervozitate, insomnie, isterie şi atacuri de apoplexie. In 1978 în Statele Unite a fost interzisă folosirea plantei , pe post de sedativ sau de somnifer, până la descoperirea efectelor benefice. Cu toate acestea în Germania, floarea pasiunii este disponibilă pentru folosirea de sedativ (împreună cu alte plante cu efecte calmante ca si valeriana şi lămâiţa). Este de asemenea folosită în medicina germană homeopata pentru a trata durerea, insomnia, şi neliniştea. Detalii »

Floarea pasiunii