No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : radacina



Transplantarea arborilor si arbustilor

Mutarea copacilor si tufelor pare o sarcina usoara - lucru amagitor! Multe transplanturi mor datorita mutarii incorecte. Totusi transplantarea arborilor si arbustilor este o treaba necesara daca doriti sa modificati un peisaj neglijat. Daca optati pentru transplantarea arborilor si arbustilor, va trebui sa faceti niste pasi pentru a imbunatati probabilitatea supravietuirii. Detalii »

Transplantarea arborilor si arbustilor

Cum sa schimbi ghiveciul la orhidee?

Schimbarea vasului la orhidee pentru prima data poate fi descurajant. Desi nu este dificil, este diferit de replantarea altor specii. Odata cumparata aceasta planta, asigurati-va ca va avea o viata sanatoasa! Detalii »

Cum sa schimbi ghiveciul la orhidee?

Cum sa plantezi arbori si arbusti?

Plantarea arborilor si arbustilor e un mod prin care se infrumuseteaza proprietatea, se obtine umbra si racoare in perioada verii si protectie impotriva vantului iarna. Sa nu mai punem la socoteala ca arborii si arbustii transforma CO2 pe care il producem cu atata spor in oxigen vital existentei noastre. Articolul urmator trateaza felul in care trebuie sa ne ocupam de arborii si arbustii nostri inainte si dupa plantare. Detalii »

Cum sa plantezi arbori si arbusti?

Cele 10 reguli elementare ale irigatiei

Cei care nu au puturi in gradina si sunt obligati sa stropeasca gazonul, rasadurile sau arbustii insetati cu apa din retea, sunt constienti si de cheltuielile ridicate. Din fericire, sunt multe persoane care cultiva gradina doar din placere, petrecand astfel timpul in aer liber. Daca pretul apei de 1 m3 este inmultit cu suprafata terenului si cu cantitatea de apa utilizata pe 1 m2 teren, poate fi calculat cu usurinta consumul de apa al unei gradini insetate. In cazul plantelor cultivate in clima Europei Centrale necesarul zilnic de apa pe suprafata de 1 m2 este de 10 l; in zilele de canicula aceasta cantitate poate fi chiar dublata. Detalii »

Cele 10 reguli elementare ale irigatiei

Daunatorii castravetilor

Unii daunatori nu sint specifici pentru castraveti, atacind diverse alte specii legumicole cultivate in special in sere si rasadnite, dar produc pagube si culturilor de castraveti. Dintre acestia, cei mai periculosi sint viermele radacinilor (Heterodera marioni) si paianjenul comun (Tetranychus urticae). Detalii »

Daunatorii castravetilor

Cum ne ingrijim sera?

In general in culturile din sere atacurile si volumul pagabelor asupra plantelor sunt mai mari decat cele din spatii deschise deoarece bolile si daunatorii sunt favorizati de conditiile artificiale de mediu. De aceea este important sa pastrati sera curata si ordonata! Detalii »

Cum ne ingrijim sera?

Magnolia

Magnoliile sunt arbori si arbusti de o mare frumusete ornamentala, raspanditi in Asia de Est si America de Nord. In Romania sunt aproximativ 10 specii de magnolii. Multe dintre ele se regasesc in Parcul Dendrologic din Simeria. In continuare veti gasi o descriere succinta a celor mai cunoscute specii de magnolia din tara noastra. Detalii »

Magnolia

Cum sa intretineti o gradina de plante perene

Plantele perene sunt usor de intretinut, dar trebuie totusi sa ne ingrijim de ele. Sarcinile dumneavoastra in gradina se impart in doua categorii: vegherea asupra sanatatii gradinii si imbunatatirea aspectului ei. Detalii »

Cum sa intretineti o gradina de plante perene