Ce soiuri de trandafiri se pot cultiva la umbra?
Trandafirul este o planta ce prefera foarte mult soare.
Citeste tot raspunsul »Ce soiuri de trandafiri se pot cultiva la umbra?
Trandafirul este o planta ce prefera foarte mult soare.
Citeste tot raspunsul »Inainte sa va apucati de plantat, cititi aceste sfaturi referitoare la supravietuirea plantelor. Urmati aceste instructiuni atunci cand adaugati plante noi in gradina dumneavoastra, fie ca transplantati rasaduri sau plante mature din ghivece mari. Incepeti prin a alege plante sanatoase de la pepiniera. Detalii »
Incepem infiintarea gradinii cu plantarea in rasadnite sau cu ajutorul semintelor? Cele mai multe legume cresc usor din seminte. Unele legume, cum ar fi porumbul, fasolea, mazarea, ridichii si majoritatea celorlalte culturi radacinoase nu se transplanteaza bine, astfel incat, cel mai bine este sa fie plantate direct in gradina. Detalii »
Cobea este o planta remarcabila. Arata bine atat in gradina cat si in ghivece suspendate. Infloreste de vara pana toamna iar florile sunt mari, in forma de clopot. In ceea ce priveste coloritul, ele pot fi albe, roz, trandafirii, portocalii si violet. Florile tinere au miros de mosc, iar cele mature de miere. Detalii »
A incepe sa plantati seminte este un act de credinta. Va vom oferi 3 sfaturi pentru a va oferi un inceput bun. Tot ce va mai ramane de facut este sa va puneti pe treaba! Detalii »
Majoritatea legumelor, florilor si plantelor folosite in gradini pot fi obtinute in casa fara prea mari greutati. Se impune respectarea unor reguli pentru ca germinatia semintei sa se desfasoare in conditii optime, iar dumneavoastra sa va puteti bucura de rodul muncii. Detalii »
Vrei sa-ti faci un razor in gradina dar nu stii cum? Ei bine iti venim noi in ajutor. Mai jos ai la indemana 5 pasi care te vor ghida. Asa ca echipeaza-te corespunzator, ia-ti ustensilele si la treaba! Detalii »
In prima parte a acestui articol am vorbit despre lumina si pamant. Acum urmeaza sa va prezentam celelalte elemente importante la plantarea rasadurilor. Tot ce ne ramane sa va spunem este spor la munca! Detalii »
In articolul trecut am inceput sa prezentam cateva idei despre plantarea in ghivece. Cele mai eficiente grupulete de recipiente sunt cele care folosesc cel putin 3 plante, mergand pana la o multime. Ca si o regula de compozitie, un numar fara sot de elemente arata adesea mai bine decat un numar de elemente cu sot Detalii »
Gradinile mici par mai mari daca in locul contrastelor puternice se folosesc culori mai putine si nuante mai moi. De exemplu, rozul pastel, albastrul deschis si galbenul pal asezate unul langa celalalt, amestecate cu putin alb, vor crea un efect armonios. Culorile pastel, mai ales albul si galbenul, se impun in fata celorlalte nuante in special in zilele mohorate, gri sau la caderea serii. Sa profitam de aceste caracteristici atunci cand alegem culorile viitoarei noastre gradini. Dintre nuantele de galben sa alegem un galben deschis ca de sulf. Ca accesorii elegante putem include in proiectul nostru ierburi decorative sau flori cu petale verzui. Detalii »
Albastrele (Centaurea cyanus) mai au si alte denumiri precum: albastrite, floare-vanata, vinetica-de-camp, zglavoc si altele. Florile sunt de obicei de un albastru stralucitor, uneori insa pot fi si de alte culori: albe, roz, rosu, maro si roz. Detalii »