No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : salvia



Gradinaritul - o activitate pentru copii

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii. Ii scoate in aer liber prin munca aproape de natura si ii invata ciclurile naturii. Cere rabdare si furnizeaza recompense generoase pentru o munca bine facuta. Multe teme distractive pot fi aplicate in gradina unui copil pentru ca acesta sa savureze aceasta activitate. Detalii »

Gradinaritul - o activitate pentru copii

Cele mai folositoare 10 plante medicinale

Ai vrea sa ai propria farmacie? Cel mai bun mod de a folosi spatiul in plus pe care il ai acasa este sa iti amenajezi o gradina unde sa plantezi plante medicinale. Chiar daca locuiesti intr-un apartament, poti sa construiesti o mini gradina langa fereastra pe care sa o umpli cu plante medicinale. Detalii »

Cele mai folositoare 10 plante medicinale

3 plante anuale pentru gradina ta!

Gradinarii seriosi isi pun in gradini plante perene, nu anuale, asa-i ? Raspunsul ar fi si da, si nu. Ei planteaza plante perene pentru frumusetea lor, care apare an dupa an, dar apeleaza si la florile anuale pentru a aduce o pata de culoare gradinii in fiecare sezon. Plantele anuale completeaza spatiile goale dintre noile plante perene plantate, si ofera un colorit continuu ce completeaza perioadele scurte de inflorire ale plantelor perene. Detalii »

3 plante anuale pentru gradina ta!

Ingrijirea plantelor vesnic verzi: lunile iulie-decembrie

Este bine sa protejam cu o mana de vreascuri speciile semipersistente (levantica sau salvia). Pe langa temperaturile scazute, iedera si cimisirul suporta bine si umbra. Alte specii (rododendronul) se autoprotejeaza impotriva gerului si a ingheturilor puternice prin rularea frunzelor. Coniferele sunt rezistente la ger, dar si in aceasta perioada au pretentii de umiditate, nu trebuie sa le neglijam din acest punct de vedere nici in sezonul rece. In cele ce urmeaza enumeram lucrarile de intretinere pentru lunile iulie-august. Detalii »

Ingrijirea plantelor vesnic verzi: lunile iulie-decembrie

Flori comestibile

Florile comestibile arata bine in gradina si adauga atat culoare cat si gust oricarui preparat servit in bucatarie. Daca suferiti de astm, guturai sau alte alergii, nu consumati flori! Daca nu, va puteti delecta papilele gustative cu florile de mai jos. Detalii »

Flori comestibile

Cum ne aparam de animalele si insectele daunatoare?

O serie de animale si insecte traiesc prin gradinile noastre si ameninta sa ne fure fructul muncii. Mai jos gasiti o lista cu cei mai intalniti daunatori si mijloacele biologice de aparare impotriva lor. Detalii »

Cum ne aparam de animalele si insectele daunatoare?

Oregano si maghiranul

Este vorba despre versiunea salbatica (oregano) si cea cultivata (maghiranul) ale aceleiasi plante. Apreciate inca din Antichitate atit pentru calitatile gustative, cit si pentru binefacerile pe care le procura, aceste plante sint onorate prin insusi numele lor, care inseamna „podoaba muntelui" (in limba greaca, oros inseamna „munte", iar ganos, „podoaba"). Se recolteaza in iulie-august. Detalii »

Oregano si maghiranul

Planteaza flori impreuna cu copiii!

Deoarece copiii se pot descuraja cu usurinta, este important ca primele lor experiente in gradinarit sa fie pozitive si fructuoase. Utilizarea plantelor din lista noastra de mai jos ar trebui sa le asigure o prima experienta reusita in gradina. Detalii »

Planteaza flori impreuna cu copiii!

Cum sa facem o gradina romantica cu flori de camp?

Raspandirea florilor de camp colorate in verdeata ierbii ofera o priveliste spectaculoasa. Acest aspect, este insotit de schimbarea parfumului florilor de camp, de la o saptamana la alta. Putem realiza o astfel de gradina respectand cateva reguli de baza. Detalii »

Cum sa facem o gradina romantica cu flori de camp?

Salvia

Genul cuprinde peste 700 specii anuale, binale sau perene. Este originară din Brazilia. Se utilizează în spaţiile verzi pentru borduri, pete de culoare, ronduri, rabate, singură sau în combinaţii de constrast cu alte specii de aceeaşi talie. Detalii »

Salvia