No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : seminte



Cum sa plantezi seminte pentru rasaduri?

Unul dintre cele mai bune moduri de a anticipa primavara este sa plantezi seminte in ghivece. In perioada de dupa ultimul inghet vei avea rasaduri sau plante de marime medie, gata sa fie puse in gradina ta. Detalii »

Cum sa plantezi seminte pentru rasaduri?

De ce echipament am nevoie pentru a planta rasaduri? (partea I)

Exista cateva motive intemeiate pentru care sa incepeti sa va plantati propriile seminte. Nu va ia mult si nici nu va usca de bani. Un motiv ar fi faptul ca aveti o mult mai larga varietate de plante pe care sa le plantati decat cele gasite in comert. Detalii »

De ce echipament am nevoie pentru a planta rasaduri? (partea I)

Cultura plantelor in solar

Cresterea legumelor si a rasadurilor in solarii este atat de rapida, incat momentul recoltarii poate sa apara si cu doua saptamani mai devreme decat la plantele crescute in alte conditii. Avantajul solariilor fata de cel al rasadnitelor este faptul ca acoperisul din folie poate fi montat si mutat peste oricare strat de legume. Detalii »

Cultura plantelor in solar

Mazarea de gradina

Mazarea de gradina apartine familiei Leguminoase si este originara din zona meridionala sau Asia de Vest. Este cunoscuta din epoca bronzului si cultivata pe suprafete intinse de catre vechii egipteni si romani, dar scrierile o atesta abia in secolul al XIII-lea, atat in Europa, cat si in America. Aceasta leguma este foarte apreciata pentru continutul ridicat al glucidelor in boabele verzi (zaharuri solubile), proteinelor, hidratilor de carbon si prin cantitatea de saruri minerale si vitamine, astfel clasandu-se pe locul 10 intre legume. Detalii »

Mazarea de gradina

Vinete

Vinetele fac parte din familia Solanaceae si sunt originare din India si Birmania, unde se presupune ca erau cunoscute inca din anii 800 inainte de Christos, apoi au patruns in China, Orientul Mijlociu, zona meridionala. Ele au inceput sa fie apreciate ca legume abia in secolul al XV-lea, cand au capatat o extindere rapida in foarte multe zone ale globului. In Romania, consumul de vinete se situeaza in jurul a 4,5 kg/locuitor. La noi in tara, vinetele sunt foarte apreciate in arta culinara, fiind bogate in saruri minerale si hidrati de carbon si cu valoare energetica ridicata. Detalii »

Vinete

Dovlecelul

Dovlecelul (Cucurbita pepo) face parte din familia Cucurbitaceae, este originar din America Centrala si se numara printre cele mai vechi plante cunoscute in alimentatia omului. Fiindu-i descoperite calitatea antiscorbutica si capacitatea foarte buna de conservare, s-a raspandit repede in randul navigatorilor de cursa lunga. Se cultiva mult in Italia, Spania, Franta si Grecia, iar la noi in tara in special in jurul oraselor, unde este mai mult cerut pe piata. Detalii »

Dovlecelul

Pepenele verde sau delicioasa lubenita

Pepenele verde apartine familiei Cucurbitaceae si isi are originea in desertul Kalahari, de unde s-a raspandit in toate zonele cu clima calda. Planta este cunoscuta de foarte multa vreme (cu circa 1500 ani inainte de, iar din secolul al XlV-lea in Europa. Pepenele verde se cultiva pentru fructele sale, care se consuma in stare proaspata, si este foarte apreciat pentru continutul in diferite vitamine (A, B, C, PP), saruri minerale (de K, P, Ca, Fe), continut ridicat in zaharuri. Consumul de pepeni verzi se recomanda sub forma de cura in afectiunile renale. Detalii »

Pepenele verde sau delicioasa lubenita

Mazare - cerinte fata de mediu si sol

Denumirea latina de "pisum" a mazarei provine de la cuvantul grecesc "pisos" care se intalneste in scrierile eruditului grec Teofrast. Boabe marunte de mazare au fost descoperite cu ocazia sapaturilor arheologice in subteranele de la Aggatelek din Ungaria si in asezarile lacustre din Elvetia, Franta. Detalii »

Mazare - cerinte fata de mediu si sol

Bolile castravetilor

Dintre bolile si daunatorii cei mai frecvent intilniti la castraveti, unii se manifesta numai la culturile din sere si rasadnite, iar altii ataca atit culturile din spatii inchise, cit si pe cele din cimp. In general, intensitatea atacului si volumul pagubelor sunt mai mari la culturile din sere si rasadnite, unde aparitia si dezvoltarea bolilor si daunatorilor sint favorizate de conditiile artificiale de mediu. Detalii »

Bolile castravetilor

Cultivarea fasolei

Semanati boabe de fasole care se intinde, fasole cataratoare franceza si fasole pitica incepand din aprilie si veti culege o multime de pastai gustoase de-a lungul lunilor de vara. Urmati ghidul nostru de crestere a fasolei. Toate soiurile pot fi tratate in acelasi mod. Detalii »