No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : soc



Despre utilizarile medicinale ale socului

Originar din Europa si America de Nord, arborele de soc cu frunze cazatoare poate atinge inaltimi de 10 m. Manunchiurile mari si plate de flori crem apar in mai, degajand un parfum dulce si patrunzator. Ele sunt urmate de fructe mici, negre pline de suc violaceu Detalii »

Despre utilizarile medicinale ale socului

Cum se face socata?

In jurul socului circula o multime de legende. Una dintre ele spune ca socul apara oamenii de prezenta raului si in special a vrajitoarelor. Cat din aceste legendele o fi adevarat nu vom sti niciodata. Ce stim insa cu siguranta e ca proprietatile terapeutice ale socului sunt folosite cu succes impotriva reumatismului, guturaiului, arsurilor si afectiunilor afectiunilor oculare. Detalii »

Cum se face socata?

Socul - Sambucus nigra

Socul este un arbust ce a fost introdus doar de 15 ani in cultura. Se intalneste frecvent in stare spontana (salbatica) cu deosebire in zonele deluroase si montane. Socul se cultiva pentru florile si fructele lui. Fructele Socului sunt un bun colorant natural pentru produse alimentare. Detalii »

Socul - Sambucus nigra

Socul si efectele sale terapeutice

Este un arbust sau mic arbore, înalt până la 5 m. Trunchiul şi ramurile bătrâne sunt acoperite cu o scoarţă cenuşie sau brun cenuşie, iar ramurile tinere sunt verzi. Tulpina are măduvă abundentă. Frunzele sunt opuse, imparipenat compunse din 5-7 foliole oval lanceolate, cu vârf acuminat şi marginea dinţată. Florile mici, albe sau slab gălbui, sunt grupate în inflorescenţe umbeliforme, sunt hermafrodite, pentamere, corola este rozacee, iar fructul o drupă baciformă. Detalii »

Socul si efectele sale terapeutice