No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : spanac



Spanacul de Noua Zeelanda

Spanacul de Noua Zeelanda (Tetragonia expansa) face parte din familia Tetragoniaceae. Se cultiva pentru frunzele si lastarii tineri, care se prepara la fel ca spanacul comun. Detalii »

Spanacul de Noua Zeelanda

Spanacul

Spanacul (Spinacia oleracea) apartine familiei Chenopodiaceae si are originea incerta. Apreciat pentru calitatile dietetice deosebite, in Persia era considerat „printul legumelor". Astazi, spanacul se cultiva in toate tarile din zona temperata de pe glob. In Europa, ocupa locul trei, dupa varza si fasole, intre legumele care se consuma in stare proaspata. Detalii »

Spanacul

Recoltarea legumelor

Motivul principal in cultivarea legumelor in gradina e ca in felul acesta legumele au un gust mai bun si mai sanatos. Toamna vine momentul in care ne bucuram de recoltarea lor. Cel mai important lucru este ca atunci cand culegi legumele, acestea sa aiba un gust bun. Si singura metoda prin care poti afla asta este sa le gusti. Detalii »

Recoltarea legumelor

Sapte mituri despre legume

Ce este mai sanatos: sa consumam legumele crude sau sa le gatim? Este broccoli-ul proaspat mai hranitor decat cel inghetat? E consumarea unei portii de salata iceberg o pierdere de vreme? In acest articol prezentam sapte mituri legate de plante. Detalii »

Sapte mituri despre legume

Gradina victoriei

In spatele caselor si pe acoperisuri, inmugureste ceva ce aduce aminte de trecut: gradina victoriei. In timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, gradinile victoriei au fost promovate de catre guvernul SUA pentru a economisi carburant si alte costuri. Detalii »

Gradina victoriei