No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : telina



Telina de radacina

Telina de radacina (Apium graveolens var. rapaceum) face parte din familia Apiaceae si este originara din zona Marii Mediterane, de unde s-a extins in toate zonele cu climat favorabil.   Este cunoscuta din antichitate, ca planta medicinala. Detalii »

Telina de radacina

Despre telina

Telina este o leguma populara datorita rolului ei important pentru sanatate. Este foarte saraca in calorii, dar totusi contine importante vitamine si minerale. Printre efectele curative ale telinei enumeram scaderea tensiunii arteriale, detoxifierea organismului si intarirea sistemului imunitar. Detalii »

Despre telina

Telina (I) - Despre proprietatile telinei

Telina este o planta culinara, purtand numele stiintific de “Apium graveolens L”. Planta este anuala sau bianuala si apartine familiei Apiaceae originara din zona Eurasiei, crescand in mod obisnuit in habitate salbatice cu soluri saline langa regiuni de coasta. Detalii »

Telina (I) - Despre proprietatile telinei

Telina (II) - Despre utilizarea telinei

Inregistrarile istorice sugereaza ca telina a fost cultivate pentru alimentatie cu cel putin 3000 de ani in urma in Egipt. Stim de asemenea si ca poporul chinez erau familiarizat cu planta in secolul al V-lea d.H. Detalii »

Telina (II) - Despre utilizarea telinei

Telina (I)

Telina este cunoscuta pentru puternicul miros aromatic, pe care il da multor feluri de mancare. Este o planta bienala, originara din Europa, fiind cultivata in intreaga lume ca planta de gradina pentru frunze, tulpini, radacina si seminte. Detalii »

Telina (I)

Telina (II)

Telina face parte din familia Apiaceae si este originara din zona Marii Mediterane, de unde s-a extins in toate zonele cu climat favorabil. Este cunoscuta din antichitate, ca planta medicinala, iar din secolul al XVII-lea, se cultiva ca planta legumicola. Detalii »

Telina (II)

Salata de cartofi cu smantana

Un fel de mancare delicios, care se poate servi impreuna cu toata familia. Pofta buna! Detalii »

Salata de cartofi cu smantana

Merele

Merele sunt pe primul loc intre fructele speciilor pomicole cultivate in zonele de clima temperata. Ele sunt reprezentate prin soiuri de vara, cu coacerea in iulie-august (Aromat de vara, Red Melba, James Grieve) soiuri de toamna care se consuma in septembrie-noiembrie (Frumos de Voinesti, Parmen auriu) soiuri de iarna care se recolteaza in septembrie-octombrie si se pot pastra pana in aprilie-mai, iar unele chiar pana in iunie (Jonathan, Delicios auriu, Starkimson, Wagener). Practic, in conditiile tarii noastre, merele se pot consuma in stare proaspata in tot cursul anului. Detalii »

Merele

Cum se planteaza morcovii, telina si patrunjelul?

Morcovii, ţelina sau pătrunjelul sunt legume care nu trebuie să lipsească din bucătăria vreunei gospodine! În acest articol vei citi despre soiurile populare ale morcovului, pătrunjelului şi ţelinei, despre hibrizii acestor legume şi folosirea acestora. Detalii »

Cum se planteaza morcovii, telina si patrunjelul?