No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : vinete



Soiuri de legume romanesti oferite de SCDL Buzau

Statiunea Experimentala Buzau, infiintata in 1957 functioneaza de 54  in interesul cultivatorilor de legume avand scopul de a promova legumicultura moderna in perimetrul traditional al zonei Buzau. Iata in continuare legumele oferite de SCDL Buzau pentru anul 2011. Detalii »

Soiuri de legume romanesti oferite de SCDL Buzau

Vinete ornamentale

Vanata ornamentala (Solanum Integrifolium) este originara din Asia de Sud-Est, se dezvolta rapid si poate atinge o inaltime de trei-patru metri. Frunzele foarte mari cresc dintr-o tulpina violet, spinoasa. Mare atentie la spini, atunci cand lucrezi cu aceasta planta! Vanata ornamenatala va fi un adevarat subiect de discutie. Detalii »

Vinete ornamentale

Vanata - o solutie pentru cei preocupati de greutatea lor

Vanata este o legume cu calorii foarte putine si are un profil de nutritie sanatos; o veste buna pentru cei preocupati de greutate! Vanata este originara din India unde a fost cultivata inca din preistorie. In Europa a inceput sa se cultiva abia prin anii 1500. Mai multe informatii veti gasi in articolul de mai jos! Detalii »

Vanata - o solutie pentru cei preocupati de greutatea lor

Vinete

Vinetele fac parte din familia Solanaceae si sunt originare din India si Birmania, unde se presupune ca erau cunoscute inca din anii 800 inainte de Christos, apoi au patruns in China, Orientul Mijlociu, zona meridionala. Ele au inceput sa fie apreciate ca legume abia in secolul al XV-lea, cand au capatat o extindere rapida in foarte multe zone ale globului. In Romania, consumul de vinete se situeaza in jurul a 4,5 kg/locuitor. La noi in tara, vinetele sunt foarte apreciate in arta culinara, fiind bogate in saruri minerale si hidrati de carbon si cu valoare energetica ridicata. Detalii »

Vinete

Daunatorii castravetilor

Unii daunatori nu sint specifici pentru castraveti, atacind diverse alte specii legumicole cultivate in special in sere si rasadnite, dar produc pagube si culturilor de castraveti. Dintre acestia, cei mai periculosi sint viermele radacinilor (Heterodera marioni) si paianjenul comun (Tetranychus urticae). Detalii »

Daunatorii castravetilor

Legumele solano-fructuoase: rosiile, ardeii, vinetele

Legumele din această grupă se cultivă pentru fructele lor, care sunt consumate la diferite faze de maturare, în stare proaspătă sau conservată. Din această grupă fac parte roşiile, ardei, vinetele care au o importanţă deosebită în alimentaţia omului prin conţinutul bogat în vitamine (B, C, Biotină) săruri (Na, Ca, Fe, Mg), acizi organici şi substanţe pectice. Detalii »

Legumele solano-fructuoase: rosiile, ardeii, vinetele