No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : vita de vie



Daunatorii vitei de vie

Dintre daunatorii cei mai periculosi care pot ataca viile enumeram: filoxera, grupa acarienilor dintre care cei mai intalniti sunt paianjenul rosu comun, paianjenul galben si paianjunul rosu, molia vitei de vie si molia strugurilor. Detalii »

Daunatorii vitei de vie

Bolile vitei de vie

Mana, fainarea si putregaiul cenusiu sunt trei dintre bolile cele mai periculoase dar si foarte frecvente in culturile de vita de vie. Celelalte boli sunt fie cvaziincurabile, fie sunt combatute de aceleasi substante recomandate pentru mana, fainare sau putregai. Detalii »

Bolile vitei de vie

Daunatorii vitei de vie \

In afara de boli, la vita de vie se semnaleaza an de an pagube insemnate din cauza atacurilor unor daunatori, dintre care unii sunt deosebit de periculosi. Cititi acest articol pentru a afla care sunt acestia! Detalii »

Daunatorii vitei de vie

Bolile vitei de vie

Tratamentele pentru combaterea bolilor la vita de vie se fac preventiv. In scopul aplicarii corecte si la timp a acestora, se impune realizarea unor controale riguroase, care sa dea posibilitatea semnalarii riscului de aparitie a infectiilor la boli. Detalii »

Bolile vitei de vie

Alegerea terenului pentru vita de vie

Alegerea unui teren potrivit  si pregatirea lui judicioasa, incluzand si erbicidarea acestuia, constituie pasi importanti in cultura vitei de vie. Cititi recomandarile din acest articol! Detalii »

Alegerea terenului pentru vita de vie

Vita salbatica

Observatorii de pasari apreciaza fructele dulci-amarui ale vitei de vie salbatice ca o sursa de hrana pentru pasari in timpul iernii. Vita de vie salbatica orientala si vita de vie salbatica americana sunt similare cu sumac-ul (Rhus coriaria) in privinta capacitatii de a atrage pasarile in gradina. Detalii »

Vita salbatica

Despre struguri

Strugurele este un fruct compus, a caror boabe, dupa forma si dimensiunea lor, pot fi : mici, mijlocii, mari, globuloase, ovoidale. Boabele strugurilor sunt de culoare alba, galbena, verde, roz, violet, neagra, alcatuind mai multe la un loc un ciorchine. Sunt formate dintr-un invelis, mai gros sau mai subtire, pielita, ce imbraca miezul si semintele. Detalii »

Despre struguri

Ingrijirea gradinii in luna martie

Odata cu trecerea gerului, iesirea ghioceilor si aparitia branduselor, e cazul sa te apuci de treaba in gradina. Alege o zi in care vremea pare sa se fi imbunat si citeste sfaturile horticulturistului pentru lucrarile de intretinere specifice lunii martie. Pentru inceput trebuie sa stii ca taierea vitei de vie mai poate astepta cateva saptamani, dar taierea tufisurilor de coacaze si agrise nu sufera amanare. Detalii »

Ingrijirea gradinii in luna martie