No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : vitaminele fructelor



Despre mango (I)

Fiind supranumit ‘regele fructelor’, mango este unul dintre cele mai populare fructe, fiind bogat in nutrienti si avand o aroma unica. Datorita gustului deosebit si calitatilor care il recomanda drept remediu pentru mai multe afectiuni, este unul dintre ingredientele ce alcatuiesc noul curent culinar “super fruits”. Detalii »

Despre mango (I)

Despre lamaie (I)

Se crede ca lamaile sunt originare din dealurile de la poalele Muntilor Himalaya in India de NE, de unde s-au raspandit in tot Orientul Mijlociu, Europa, Africa si in America. Lamaile sunt cele mai consumate fructe. Detalii »

Despre lamaie (I)

Kiwi - un fruct delicios si bogat in minerale

Kiwi sau “agrisa chinezeasca’ este unul dintre fructele delicioase bogat in minerale, vitamine si fito-chimicale. Kiwi isi are originea in provincia chineza Shaanxi, unde are statutul de fruct national. Detalii »

Kiwi - un fruct delicios si bogat in minerale

Despre prune

Prunele sunt fructe delicioase, apartinand familiei rosaeae. Fructul este o drupe apartinand speciei prunus. Planta este cel mai bine descrisa drept un copac de mici dimensiuni find des intalnit in Statele Unite, Europa, Japonia si China. Detalii »

Despre prune

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Delicioase si extrem de populare, piersicile sunt originare din China, de unde s-au raspandit in lume cu ajutorul negustorilor care foloseau Drumul Matasii. Fructele apartin genului Prunus, familiei rosaeae, si poarta numele de Prunus persica. Detalii »

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Fisticul si importanta lui

Fisticul a fost inca din cele mai vechi timpuri un simbol al sanatatii si bunastarii, deoarece contine elemente nutritive esentiale pentru o sanatate de fier. E cultivat la scara larga in Statele Unite, Turcia, Iran, Syria, Turcia si China, insa are nevoie de 8-10 ani de la plantare pentru a da primele roade. Detalii »

Fisticul si importanta lui

Zmeura - aroma verii

Din punct de vedere botanic,zmeurul este o tufa apartinand familiei Rosaceae din specia Rubus, fiind cultivata in cele mai bune conditii in regiunile temperate. Vrei sa simti aroma verii? Citeste mai multe despre zmeura! Detalii »

Zmeura - aroma verii

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Extrem de gustoase, migladele au fost pentru mult timp un simbol al bunastarii si sanatatii. Sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o sanatate optima. Din punct de vedere botanic, constituie fructele unei specii apartinand familiei Rosaceae, din specia Prunus. Numele stiintific este Prunus dulcis. Migdalul este un copac foios mic, originar din zona muntilor Vestului Asiei. Detalii »

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Dovlecelul

Dovlecelul (Cucurbita pepo) face parte din familia Cucurbitaceae, este originar din America Centrala si se numara printre cele mai vechi plante cunoscute in alimentatia omului. Fiindu-i descoperite calitatea antiscorbutica si capacitatea foarte buna de conservare, s-a raspandit repede in randul navigatorilor de cursa lunga. Se cultiva mult in Italia, Spania, Franta si Grecia, iar la noi in tara in special in jurul oraselor, unde este mai mult cerut pe piata. Detalii »

Dovlecelul

Caise

Avand aroma intensa si deosebit de placuta, caisele se numara printre cele mai apreciate fructe de masa, constituind totodata si o materie prima valoroasa pentru industria alimentara. Din ele se prepara gem, compot, marmelada, dulceata, suc, sirop. Caisele au numeroase utilizari si in cofetarie (inghetate, sufleu, serbet, prajituri, creme). Dulceata poate fi pregatita atat din caise verzi cat si din caise ajunse la maturitate. Detalii »

Caise