No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Ierbicid pentru gazon

Ultima modificare: 2010-10-07 | Primul publicat: 2010-10-07
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ierbicid pentru gazon
Esti o persoana care se mandreste cu gazonul tau? Inseamna ca stii deja cat de tenace pot sa fie unele insecte, animale daunatoare sau buruieni, distrugand fara mila obiectul mandriei tale. Iata 3 insecticide pe care te poti baza in caz de nevoie.

Printre cele mai des folosite chimicale pentru controlul daunatorilor si buruienilor se regasesc:

 

Un gazon bine intretinut va fo mandrie pentru proprietarul sau
Un gazon bine intretinut va fi o mandrie pentru proprietarul sau


  • Talstar. Disponibil atat sub forma de granule cat si concentrat, Talstar este relativ usor de aplicat si este bun impotriva unei varietati mari de daunatori timp de 2-3 luni de la aplicare. El ofera o protectie de durata mai mare decat alte substante cum sunt Dursban si Diazinon. Categoria daunatorilor include coropisnite, gandacul saritor si larvele de carabus si tantari care pot capta atentia cartitelor sau soarecilor. In forma granulata, Talstar este la fel de mare ca o graunta de nisip, ceea ce permite acestei substante sa cada prin iarba si sa fie mai putin periculoasa pentru copii si animale de casa.
  • Acefate 75. Mai mult pentru controlul furnicilor, Acefate 75 functioneaza si impotriva furnicilor rosii sau a furnicilor seceratoare. Aplicarea in forma granulata este directa; poti turna continutul ambalajului deasupra a 108 musuroaie, iar tratamentul tine tot sezonul. De asemenea, cand este amestecat cu apa, poti sa folosesti 0,4 kg/ ha.

 

gazon

 

  • Drive 75. Trecand de la pesticide la ierbicide, Drive 75 este perfect pentru buruieni sau ierburi agresive. Aceasta substanta chimica rezolva o varietate larga de probleme, incluzand papadia, meisor sau iarba barboasa, in timp ce protejeaza ierburi ca Bermuda. E scump dar, cu o cantitate mica acoperi o suprafata mare (1,5 linguri de masa ajung la 304 m).

In cazul tuturor substantelor chimice, urmeaza instructiunile cu strictete, asa cum sunt ele scrise pe recipient. Poarta echipament de protectie adecvat si nu le folosi in preajma copiilor sau a animalelor de casa. Depoziteaza surplusul intr-un loc sigur. Asigura-te ca recipientul nu are gauri, pentru ca substantele aflate in acesta sa nu iti contamineze spatiul de depozitare sau garajul.


Tu ce zici?