No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Controlul daunatorilor din gradina

Exista multe posibilitati pentru controlul daunatorilor din gradina. O metoda care castiga tot mai multi adepti este managementul integrat al daunatorilor. Este o metoda ce presupune atentie la schimbari si folosirea unor metode cu risc redus. Detalii »

Cum sa scapi de cartite?

Pentru multi proprietari ai unei gradini, cartitele pot fi o adevarata problema. Sunt celebre pentru devastarea acestora, distrugerea ierbii si a covoarelor de flori. Pe langa placerea de a face sapaturi, cartitele pot fi un pericol pentru animalele de casa sau pentru copiii, deoarece pot fi purtatoarele unor boli ca rabia. Detalii »

Bolile trandafirilor copaci

In general, trandafirii sunt afectati de mai multi daunatori si boli decat alte plante cultivate. Din anumite motive, trandafirii copaci par sa fie mai sensibili la boli decat orice alte varietati de trandafiri. Sau ar putea fi datorita faptului ca aceste sortimente de trandafiri sunt examinate mai critic de catre gradinari intrigati de forma lor neobisnuita, astfel semnele bolii sunt mai repede observate. Detalii »

Cum sa ne ferim casa si gradina de tantari? (II)

In lume exista aproximativ 3500 de specii de tantari. La unele specii femelele se hranesc cu sange uman, fapt ce duce la raspandirea a numeroase boli ce afecteaza milioane de oameni anual. Din fericire exista mijloace prin care tantarii pot fi alungati. Unul dintre aceste mijloace prevede eliminarea sursei de apa statuta din jurul casei sau a gradinii. Detalii »

Cum sa ne ferim casa si gradina de tantari? (I)

Tantarii exista pe planeta noastra de milioane de ani, cu mult inaintea aparitiei omului si a insecticidelor. Au raspandit in lume malaria, au distrus sate intregi si au stricat nenumarate picnicuri si plimbari pe plaja. Cum sa te aperi de ei? Lupta impotriva tantarilor continua. Detalii »

Cum sa tii iepurii departe de gradina ta de legume

O gradina de legume este completare a oricarei gospodarii si poate fi creata aproape pe orice tip de clima cat timp aveti echipamentul potrivit pentru a proteja plantele iarna. Dar ce ne facem cu daunatorii? Detalii »

Cum scap de ciupercile trandafirilor?

De frumusetea tufelor de trandafiri parfumati, ne bucuram nu doar noi, oamenii ci si o multime de insecte, ciuperci, bacterii virusi. Doar ca telul lor este cu totul altul. Sa vedem ce tip de ciuperci inseamna pericol pentru trandafirii din gradina! Detalii »

Viespea samburelui de migdala ameninta migdalii

Unul dintre cei mai periculosi daunatori ai migdalilor, Eurytoma amygdali sau Viespea Samburelui de Migdal, a fost descoperit in urma cu cateva decenii, mai precis in 1981. Aceasta specie de viespi produce pagube importante in randul migdalilor, adesea distrugand chiar si 80% din productie. Detalii »

Bolile Tomatelor

Roşiile sunt cele mai populare legume, cu toate ca sunt printre cele mai atacate de boli, dăunători şi viroze. Netratate insa, aceste boli pot fi fatale pentru plant. Este deosebit de important ca bolile tomatelor sa fie depistate devreme, inainte de a se transmite si celorlalte planturi. In continuare vom prezenta cele mai frecvente 5 boli la tomate, modul de a le detecta precum si tactici de combatere. Detalii »

Dăunătorii plantelor

Principalii dăunători ai plantelor decorative sunt: păduchele lânos, păduchele ţestos, afidele, musculiţa albă, tripsul, păianjenii şi viermele rădăcinilor. Netratate, plantele vor înceta să mai crească, îşi vor schimba aspectul, iar în cele din urmă muri. Prin urmare se impune recunoaşterea urgentă a dăunătorilor plantelor, precum şi tratarea lor. Detalii »