No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
Pe pagina principala

Principalele boli ale plantelor

La fel ca toate organismele vii, şi plantele suferă şi sunt atacate de o serie de boli şi dăunători. Surprinse la timp bolile pot fi tratate si dăunătorii îndepărtaţi. Începând de azi vom publica o listă complexă a principalilor dăunători şi boli care atacă plantele atat de interior cât şi de exterior.

Stiri asemanatoare

Bolile Tomatelor

Roşiile sunt cele mai populare legume, cu toate ca sunt printre cele mai atacate de boli, dăunători şi viroze. Netratate insa, aceste boli pot fi fatale pentru plant. Este deosebit de important ca bolile tomatelor sa fie depistate devreme, inainte de a se transmite si celorlalte planturi. In continuare vom prezenta cele mai frecvente 5 boli la tomate, modul de a le detecta precum si tactici de combatere. Detalii »

Mana castraveţilor

Mana cucurbitaceelor se întâlneşte frecvent la castraveţi, pepeni galbeni, pepeni verzi, dovleci şi dovlecei, fiind deosebit de păgubitoare pentru culturile forţate din răsadniţe, sere şi adăpsturi din polietilenă. Descoperită în 1868, în Cuba, de Berkeley şi Curtis, s-a răspândit în anii următori în majoritatea ţărilor lumii, în care condiţiile climatice sunt favorabile. Detalii »

Mozaicul comun al fasolei

Este cea mai păgubitoare dintre virozele fasolei, întâlnindu-se frecvent în toate ţările în care se cultivă această plantă. A fost observată prima dată în Rusia de Ivanovski în anul 1894, şi apoi în S.U.A. de Clinton în anul 1908. Mai târziu, a fost semnalată şi în alte state din America, precum şi pe celelalte continente. Detalii »

Mana roşiilor

Prezenţa acestei boli în culturile de tomate a fost semnalată pentru prima dată în Franţa, în anul 1847, de Payen. Astăzi, mana tomatelor este foarte răspândită în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia, cauzând atât în sere şi solarii, cât şi în câmp, adevărate ravagii. În ţara noastră, boala semnalată prima dată în 1940 de Tr. Săvulescu se întâlneşte foarte frecvent în culturile de tomate din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, atât în culturile din sere cât şi în cele de solarii. Detalii »

Dăunătorii plantelor

Principalii dăunători ai plantelor decorative sunt: păduchele lânos, păduchele ţestos, afidele, musculiţa albă, tripsul, păianjenii şi viermele rădăcinilor. Netratate, plantele vor înceta să mai crească, îşi vor schimba aspectul, iar în cele din urmă muri. Prin urmare se impune recunoaşterea urgentă a dăunătorilor plantelor, precum şi tratarea lor. Detalii »

Bolile plantelor

Apariţia dăunătorilor reflectă deseori condiţiile nu tocmai bune de care beneficiază plantele. Viteza de actiune pentru eradicarea lor este esenţială. Principalii agenţi patogeni care produc îmbolnăvirea plantelor decorative sunt ciupercile, bacteriile şi viruşii. Detalii »

Principalii dăunători ai plantelor

Apariţia dăunătorilor reflectă adesea condiţiile nu tocmai bune de care beneficiază plantele. Modul şi viteza cu care acţionăm sunt vitale pentru eradicarea lor şi pentru însănătoşirea plantei. Iată o listă cu cei mai comuni dăunători care pot apărea la plantele voastre de apartament! Detalii »