No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bougainvillea - Floarea de hartie

Ultima modificare: 2010-04-21 | Primul publicat: 2010-04-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Bougainvillea - Floarea de hartie
Florile cu bractee viu colorate, atat de numeroase incat aproape ascund frunzisul, ofera o imagine spectaculoasa de vara pana toamna.

Bougainvillea este o planta sensibila la inghet, care ar trebui crescuta intr-un loc inchis si mutata intr-o sera pe timpul iernii, daca nu este intr-o gradina ferita de inghet. Au nevoie de caldura si de mult soare.

Sunt plante agatatoare, viguroase, cu frunze semipersistente; in stare salbatica, spinii lor se agata de tulpinile plantelor si de obiectele din jur, pentru sprijin; intr-o gradina sau o camera insorita, va trebui sa asigurati un suport solid si sa legati tulpinile pe masura ce cresc.

Sunt cultivate pentru bobocii lor decorativi, dar florile sunt mici, tubulare si destul de sterse. Ele sunt inconjurate de trei bractee petaloidale, colorate (frunze modificate), foarte decorative. Culorile merg de la alb la nuante de galben, pana la nuante de rosu, mov si purpuriu.

 

bougainvillea
bougainvillea

 

Bougainvillea are frunze ovate verzi pana la verzi-inchis, desi unele varietati au frunzis patat. Frunzele sunt dispuse altern de-a lungul tulpinilor verzi, care devin de un verde-maroniu pal cand imbatranesc.

Spinii ascutiti sunt dispusi de-a lungul tulpinilor, printre frunze. Bracteele decorative apar (impreuna cu florile) vara si toamna si isi mentin deseori culoarea cateva luni dupa ce florile au trecut, ofilindu-se treptat pana ajung de culoarea si textura hartiei - de aici denumirea populara.

 

bougainvillea

 

Cele mai multe plante de Bougainvillea cresc pana la aproximativ 8 m inaltime si se intind pana la 12 m in latime, dar aceasta va depinde de dimensiunile suportului asigurat. Florile apar pe lemnul din sezonul curent si cel mai bun moment pentru taiere este imediat dupa ce culoarea bracteelor s-a estompat.

 

Bougainvillea glabra

 

bougainvillea scarlett o´hara
bougainvillea scarlett o´hara
Bougainvillea este o planta agatatoare viguroasa, vesnic verde, cu frunze late, verzi pal, pe crengi subtiri, deseori cu spini partial ascunsi. Se cultiva pentru bracteele sale viu colorate, ca de hartie, care inconjoara florile mici, albe, inflorite de vara pana la inceputul toamnei. Aceasta planta se va agata de orice suport pe care il poate gasi. Bougainvillea glabra „Scarlet O' Hara" are bractee de un rosu viu.

 

 

 


Tu ce zici?