Am plantat anul trecut o mini livada de 100 de pomi pe un teren de 3000 m2. S-au prins 92 si au inmugurit si au infrunzit. Primii s-au inbolnavit ciresii.
In timpul iernii in zile cu temperaturi ce depasesc 0 grade celsius (februarie inceputul lui martie este timpul favorabil) se efectueaza stropiri cu ulei horticol si zeama bordeleza. Uleiul horticol se administreaza inainte de aparitia mugurilor. Tratamentele cu zeama bordeleza se pot efectua pana inainte de pleznirea mugurilor.
Arbustul a primit numele amiralului Louis de Bougainvillea, cel care le-a descoperit in 1768 în Brazilia. Astfel arbustul a devenit una dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi populare plante tropicale. Bougainvillea aparţine familiei Nyctaginaceae şi are aproximativ 18 specii de arbuşti şi alte plante căţărătoare.
Este o plantă perenă cu creştere intensă şi înflorire în perioada de vară. Iarna trece printr-un repaus uşor. Are nevoie de suporturi pentru a-si susţine tulpina şi ramificaţiile. Palisarea pe diverse suporturi serveşte la susţinerea plantei şi-i dă o anumită formă. Viţele ghimpoase şi lemnoase, pot creşte între 1 şi 12 metri înalţime, agătându-se de alte plante cu ghimpii.
Frunzele sunt aşezate de o parte şi de alta a tulpinii sau a ramurilor, la niveluri diferite. Frunzele sunt alungite lungi ajungând de la 4 la 13 cm, si late între 2 şi 6 cm. În general florile sunt mici şi albe, dar fiecare grup de 3 flori este înconjurată de 3 sau 6 bractere. Aceste bractere au culori puternice asociate plantei incluzând roz, magenta, roşu, portocalui, alb. De aceea i se mai zice şi Floarea de hârtie: deoarece bracteele sunt subţiri şi au aspect de pergament.
Necesită căldură vara şi răcoare iarna. Se aşează în locuri însorite, deci foarte bine luminate. În cameră planta se aşează cât mai aproape de fereastră. Se udă cu moderaţie în perioada de creştere şi înflorire. Iarna pământul se menţine aproape uscat.
Pulvetizarea cu apă a frunzişului se face numai dacă este foarte cald şi aerul uscat. Ca substrat se foloseşte orice pământ fertil cu condiţia să se dreneze uşor.
Cantitatea de apă şi frecvenţa udării se apreciază astfel ca pământul să fie reavăn pe toată durata primăverii şi verii, după care udarea se micşorează treptat încât iarna substratul se menţine într-o stare mai mult uscată.
Tăiarile se fac în două etape: după înflorire se taie lăstarii care au înflorit; primăvara se scurtează ramurile şi se corectează prin aceasta statura plantei.
Transplantarea se aplică primăvara, după tăieri, numai dacă este nevoie. De asemenea transplantarea şi tăierea se poate face şi în luna octombrie, după care planta se menţine într-un spaţiu răcoros şi cu pământul uscat până în luna februarie când se reia udarea. În acest caz înflorirea va avea loc mai devreme.
Fertilizarea se execută cu generozitate pe perioada de vară.
Alatura-te comunitatii noastre. INREGISTRAREA e foarte simpla. Trebuie doar sa-ti alegi un nume de utilizator, scrie adresa ta de e- mail, parola preferata si asteapta mailul de confirmare. Odata ce ai confirmat contul, lucrurile devin tot mai simple. Bine ai venit!