No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Camellia

Ultima modificare: 2010-04-21 | Primul publicat: 2010-04-21
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Camellia
Iarna tarziu si primavara devreme, frumoasele flori ale cameliilor sunt un semnal ca se apropie vremea mai calda. Aceste populare plante sempervirescente sunt cultivate pentru florile lor atractive, asemanatoare trandafirilor, si pentru frumoasele frunze verzi lucioase.

Odata ce s-au consolidat, cameliile nu mai au in general probleme, dar trebuie sa fie cultivate in soluri acide sau in recipiente cu un amestec de sol de crestere pentru Ericaceea (un amestec pentru plante iubitoare de sol acid).

Camellia prefera solul umed, bine drenat, cu un mulci de scoarta de copac sau de frunze pentru a mentine radacinile de suprafata umede, si au nevoie de umbra partiala sau penumbra.

Hibrizii de Camellia japonica sunt robusti, desi florile pot fi afectate de ingheturi, dar Camellia sasanqua nu este prea robusta si trebuie protejata de ger. Unele varietati sunt instabile si pot degenera - pot face flori de culoare diferita, deseori asemanatoare cu cele ale unei plante-mama initiale.

 

camellia japonica
Camellia japonica

 

Cameliile cresc de obicei in tufe mari sau arborasi ajungand pana la 9 m inaltime si 8 m diametru. Frunzele persistente, lucioase, sunt elipsoidale late, terminandu-se deseori cu un varf ascutit, si usor dintate pe margini.

Exista numeroase varietati, care infloresc de iarna tarziu pana la mijlocul primaverii, intr-o gama larga de culori, incluzand nuante de rosu, roz, alb si galben. Sunt cateva cu flori albe patate cu roz sau rosu.Tipurile florilor merg de la flori cu sapte petale, pana la flori involte cu peste 60 de petale.

Multor camelii le va merge destul de bine fara sa fie taiate deloc, dar pot creste disproportionat si pot face flori mai mici.

 

Camelia „dantela neagra"

 

Este un arbust care creste greu, dens, vertical, sempervirescent, cu tulpini maro-deschis care devin gri-maronii-inchis cand imbatranesc. Frunzele late, ovate, lucioase, verzi foarte inchis, se termina deseori cu un varf ascutit si au margini serate. De primavara devreme pana primavara tarziu, flori mari, involte, rosii-inchis spre negre apar din mugur mari, verzi pal. Florile sunt urmate uneori, toamna tarzii de fructe maro-verzui cu o textura rugoasa.

 

camellia dantela neagra
Camellia "dantela neagra"


Tu ce zici?