No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare

Ultima modificare: 2011-04-27 | Primul publicat: 2009-06-30
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare
Lianele ornamenale sau arbuştii căţărători sunt destinate să împodobească cu frunzele, florile şi portul lor, parţial sau în totalitate ziduri, garduri, coloane, trunchiuri de copaci. Prin folosirea acestor liane se pot obţine efecte cu o mare valoare decorativă, construind nişte grădini feerice. În continuare vă prezentăm cele mai frumoase 5 liane.

 

1. Clematis jackmanii (clematite)


Este una dintre cele mai frumoase liane cu flori mari de aproximativ 15 cm. Sunt liane de vigoare mijlocie sau mica, urcătoare cu lungimea de 3-4 cm, cu frunze simple sau trifoliate. Clematitele sunt rezistente la frig. Necesită udări în perioadele de secetă.

 

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare
clematis jackmanii

 

2. Tecona Radicans (Trâmbiţa)


Este un arbust riguros, cu ramuri galbene-pal, susţinându-se pe suport cu ajutorul rădăcininilor adventive. Este o liană deosebit de apreciată pentru frumuseţea şi abundenţa florilor. Acestea sunt roşii-portocalii, de 6-9 cm, având corola în formă de trompetă. Trambita preferă solurile fertile, scăldate de lumină.

 

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare
tecona radicans

 

3. Lonicera caprifolium (Caprifoi)

 

Este o liana viguroasă, puternic volubilă. Are frunze semipersistente oval-alungite, de 3-8 cm lungime, la început păroase pe ambele feţe, apoi glabre pe faţa superioară. Florile sunt albe cu puţin roz, iar la deplina înflorire se colorează în galben fiind puternic parfumate, mai ales noaptea. Caprifoiul infloreşte în lunile iunie-iulie.

 

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare
lonicera caprifolium

 

4. Lonicera tatarica (Caprifoi tătăresc)

 

Este o liană, formată din tufe erecte, cu înălţimea până la 3 m, cu frunze ovale, lungi de 3-6 cm. Florile albe, sau roz închis, grupate în perechi, înfloresc în luna mai-iunie. Caprifoiul tataresc are rezistenţă medie la ger, necesită sol reavăn şi amplasare în locuri luminate sau semiumbră.

 

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare
lonicera tatarica


5. Wisteria sinensis (glicina)

 

Arbust viguros, volubil poate ajunge la 20 m lungime. Florile sunt mari, grupate în ciorchini lungi de 15-30 cm, cu majoritatea florilor în înflorire simultană. Culoarea florilor este bleu-liliachiu. Glicina rezistă bine la ger, preferă lumina sau semiumbra, şi are nevoie de soluri bogate şi revene, necalcaroase.

 

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare
wisteria sinensis

 

Care e favorita ta?


Tu ce zici?