No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Taierea trandafirilor

Taierile ce se aplica trandafirilor sunt cele mai importante lucrari de intretinere. Astfel se asigura cresterea si dezvoltarea regulata si simetrica a trandafirilor, inflorire bogata, cu flori bogate si mari de o durata lunga. Tot prin taiere se evita imbatrinirea prematura a plantelor, formarea unui sistem radicular viguros, si se incurajeaza formarea ramurilor pentru inflorirea de anul urmator. Detalii »

Liliacul

Liliacul - pe numele sau latinesc Syringa vulgaris - este un arbust care atinge o inaltime de 7-8 m. Frunzele liliacului sunt in forma de inima, alungite, cu pedunculi lungi, asezate una in fata alteia. Liliacul isi pierde frunzele la sfarsitul lunii noiembrie, dupa caderea brumelor. Detalii »

Wisteria-Glicina

Cea mai mare liana de wisteria din lume este in California. Se intinde pe 0.40 de ha si cantareste 250 de tone. Numele i-a fost dat de catre botanistul Thomas Nuttal in onoarea profesorului sau Caspar Wistar. Wisteria sau glicina rezista bine la ger, prefera lumina sau semiumbra, si are nevoie de soluri bogate si revene, necalcaroase. Detalii »

Lonicera-Caprifoiul

Lonicera are rezistenta medie la ger, necesita sol umed si trebuie sa fie amplasata in locuri cu soare sau in semiumbra. Se inmulteste prin butasi si prin marcotaj care de obicei se fac toamna. Detalii »

Bradul alb

Bradul alb (abies alba) este originar din Europa fiind prezent de la Muntii Pirinei, Muntii Alpi si Muntii Carpati. Este un arbore impunator cu inaltimea de 30-60 m cu coroana piramidala, care la exemplarele izolate incepe de la nivelul solului. Detalii »

Principalele specii de trandafiri

Genul Rosa cuprinde circa 400 de specii. Numarul soiurilor de trandafiri existente in cultura depaseste ordinul zecilor de mii. Iata doar cateva din cele mai cunoscute soiuri de trandafiri. Detalii »

Trandafirul - caracteristici generale

Trandafirul a fost intotdeauna apreciat pentru frumusetea sa. Vecii greci si romani au vazut in trandafir simbolul iubirii si astfel l-au asociat cu zeitele protectoare Afrodita respectiv Venus. De altfel stim si noi ca trandafirul rosu exprima pasiunea si sunt oferiti doar celei iubite. Dar trandafirul nu este doar expresia dragostei. Tot in Roma un trandafir salbatic era pus pe masa camerei in care se discutau lucruri secrete. De altfel termenul “sub rosa”, sau “sub semnul trandafirului” inseamna un secret de pastrat. Detalii »

De ce se usucă frunzele de tuia?

Când vorbim de bolile arbuştilor, inevitabil vorbim şi de îngălbenirea frunzelor de tuia şi a crengilor dinspre interior. Arbuştii capătă astfel un aspect ruginiu. Aceste simptome dăunătoare sunt cauzate de o boală împotriva căreia trebuie să luaţi măsuri drastice din timp, înainte de a vă afecta întregul arbust. Detalii »

Pregătirea lămâiului pentru iarnă în 4 paşi simpli!

Sfârşitul de toamnă este destul de stresant, dat fiind că ne gândim unde să găsim locul cel mai potrivit pentru plante şi cum să trecem mai uşor peste zilele friguroase de iarnă. Vestea bună este că putem să rezolvăm destul de simplu „iernarea” lămâiului nostru în casă. Trebuie doar să ţinem seama de câteva sfaturi legate de nevoile acestuia. Să vedem cum ce trebuie făcut! Detalii »

Cele mai frumoase 5 liane agăţătoare

Lianele ornamenale sau arbuştii căţărători sunt destinate să împodobească cu frunzele, florile şi portul lor, parţial sau în totalitate ziduri, garduri, coloane, trunchiuri de copaci. Prin folosirea acestor liane se pot obţine efecte cu o mare valoare decorativă, construind nişte grădini feerice. În continuare vă prezentăm cele mai frumoase 5 liane. Detalii »