No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Teiul

Este un arbor înalt până la 40 m, cu o coroană deasă, globuloasă. Frunzele sunt peţiolate, ovate, asimetrice la bază, cu vârful ascuţit, dinţate pe margini. Florile, de culoare albă-gălbuie, sunt plăcut mirositoare şi reunite câte 2-15. Pedunculul floral concrescut aproape pe jumătate din lungimea lui cu bractee eliptică sau lanceolată de culoare verde-gălbuie. Floarea este hermafrodită, regulată, pe tipul 5, androceul format din numeroase stamine libere, dar dispuse în 5 grupe. Detalii »

Zmeurul

Zmeurul este un semiarbust înalt de 1-2 m, cu ciclul biologic al părţii aeriene bienal (alcătuit din tulpini numai de 1-2 ani), iar cea subterană perenă. Sistemul radicular al zmeurului are o rădăcină principală numai la plantele obţinute din sămânţă care cu timpul moare, fiind înlocuită cu cele adventive. Rădăcinile pot forma pe toata lungimea lor muguri din care iau naştere numeroşi drajoni. Mugurii de pe rădăcini încep să apară în iunie-iulie, sub forma unor proeminenţe mici şi albicioase la început, care încep să crească rapid, se alungesc, apărând pe ele frunzuliţe modificate sub forma unor solzi şi către sfârşitul verii devin lăstarii scurţi de 4-8 cm. Detalii »

Hibiscus

Genul Hibiscus cuprinde peste 200 specii de plante erbacee (anuale, bienale si perene) sau arbusti care infloresc abundent din primavara pana toamna tarziu. Planta este originara din China, India si Insulele Canare. Are utilizari multiple: Hibiscus cannabinus este folosita intensiv in producerea de hartie, Hibiscus Sabdariffa este utilizata pentru ceaiuri. In cultura hindusa, hibiscusul este o floare sacra, daruita zeitei Kali. Detalii »

Lămâiului de apartament

Lămâiul creşte în apartament sub formă arbustivă sau ca pom cu trunchi mic, de 20-30 cm, cu coroana destul de deasă, formată din ramuri lungi şi flexibile, purtătoare de spini în tinereţe. Lămâiul cultivat în apartament înfloreşte aproape tot timpul anului , dacă are condiţii optime, găsindu-se pe plantă la un moment dat flori, fructe în creştere şi fructe mature. Această eşalonare a fructuficării este foarte avantajoasă oentru proprietar, deoarece se pot asigura fructe proaspete tot timpul anului. Detalii »

Camellia Japonica

Camelia poartă numele iezuitului austriac Georg Kamel care a vizitat China şi Japonia. El a remarcat frumuseţea arbuştilor plini de flori de la poalele pădurilor montane. Este originară din Japonia, China, Coreea. În Europa a fost adusă în secolul XVIII. Aici se cultivă în special în seră pentru obţinerea de plante destinate ornamentării interioarelor, teraselor, balcoanelor. Camellia poate fi întâlnită şi în grădinile din ţările europene dar numai în regiunile cu ierni blânde (Belgia, Olanda, Anglia, Franţa) Detalii »

Bougainvillea

Arbustul a primit numele amiralului Louis de Bougainvillea, cel care le-a descoperit in 1768 în Brazilia. Astfel arbustul a devenit una dintre cele mai frumoase, spectaculoase şi populare plante tropicale. Bougainvillea aparţine familiei Nyctaginaceae şi are aproximativ 18 specii de arbuşti şi alte plante căţărătoare. Detalii »

Arborii şi arbuştii ce înfloresc cel mai frumos

Arborii şi arbuştii sunt printre cele mai mari investiţii pe care le poate face un grădinar. Răsplata apare primăvara când înfloresc şi crează o imagine de vis. Pe măsură ce anotimpurile trec şi arborii şi arbuştii se schimbă ajungând la capătul ciclului toamna târziu când şi ultima frunză ruginie a căzut. În continuare vom prezenta câţiva dintre cei mai frumoşi arbori şi arbuşti Detalii »