No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)

Ultima modificare: 2012-08-27 | Primul publicat: 2010-06-18
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)
In articolul trecut am inceput sa prezentam cateva idei despre plantarea in ghivece. Cele mai eficiente grupulete de recipiente sunt cele care folosesc cel putin 3 plante, mergand pana la o multime. Ca si o regula de compozitie, un numar fara sot de elemente arata adesea mai bine decat un numar de elemente cu sot

Continuarea articolului "15 sfaturi privind plantarea in ghivece (I)"

7. Asezati un cactus intr-un ghiveci mic, de culoare aurie, avand un diametru de 30 de cm. Daca este necesar, faceti-i niste gauri pentru scurgerea apei. Cactusul va creste greu si incet. Lasati-l sa umple ghiveciul.

8. Acolo unde radacinile unui copac nu permit sa creasca nimic, inconjurati-l cu 8 ghivece de teracota, pline pana la refuz cu primule albe. Plantati 8 rasaduri de flori, fiecare intr-unul din ghiveciurile cu diametrul de 30 de cm.

9. La intrarea in casa, acolo unde umbra poate sa faca dificila cresterea unor anumite plante, puteti folosi arbustii de iedera ornamentala, in recipiente pereche, pentru a intampina vizitatorii intr-o maniera formala.

 

 

 

Cum ar fi sa arate asa intrarea ta in casa?
Cum ar fi sa arate asa intrarea ta in casa?

 

 

10. Anuntati sosirea primaverii cu o cutie larga, plina cu panselute si gura leului, plante iubitoare de soare.

11. Pentru sezonul vacantelor, cumparati recipiente de 4,5 litri pline cu molizi, pini sau alte conifere disponibile in comert, mutatile in recipiente de teracota sau in recipiente lucioase, dupa care decorati-le cu bilute de sticla. Aceste plante vor rezista cu bine cateva saptamani, intr-o incapere.

12. Daca locuiti acolo unde artarul japonez infloreste, veti putea gasi o mai buna varianta de a alege un copacel incantator, pentru aceste recipiente. Pentru a avea un aspect frumos intreg anul, alegeti soiurile care au frunzele viu colorate - precum Oshio Beni (Acer palmatum) sau o varianta cu o scoarta si mai viu colorata, precum Sango Kaku.

13. Pentru un aspect si mai traditional, incercati pomisorii ornamentali, asezati in urne clasice, pozitionate  in fata usilor de la intrare sau in fata trandafirilor de pe marginea aleii. Nu uitati ca recipientele cu flori de aceeasi culoare creeaza un sentiment formal.

14. Pentru un aspect si mai ocazional, alegeti recipientele pe care se vede ca au fost folosite. O varianta rapida de a capata acest aspect "imbatranit" a unui recipient de teracota sau beton este de a le vopsi cu o combinatie de lapte batut si iaurt, combinate cu putini muschi verzi, pe exterior. Laptele batut (sau iaurtul) ajuta la dezvoltarea mai buna a muschilor, creand rapid o infatisare "imbatranita".

 

 

 

Incercati sa folositi o varietate de culori
Incercati sa folositi o varietate de culori

 

 

Aventurile dumneavoastra privind realizarea creativa a recipientelor nu ar trebui sa se limiteze doar pentru flori si conifere. Incercati si pentru alte plante mai "gustoase". Morcovi, laptuca, tomatele pitice, ardeii si ridichile sunt cateva dintre sugestiile noastre.

15. Plantele verzi, precum arpagicul, maghiranul, patrunjelul si cimbru, sunt si ele niste optiuni bune. Cresterea oricaror legume, in aceste recipiente, poate fi posibila, insa un dovleac urias sau ceva asemanator ar putea sa nu isi merite efortul (cu toate astea, este posibil !). Cautati varietatile de legume care se impaca bine cu cresterea lor in ghivece sau recipiente. Acestea sunt cele descrise ca fiind "plante compacte" sau "arbusti"


Tu ce zici?