No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (II)

In articolul trecut am inceput sa prezentam cateva idei despre plantarea in ghivece. Cele mai eficiente grupulete de recipiente sunt cele care folosesc cel putin 3 plante, mergand pana la o multime. Ca si o regula de compozitie, un numar fara sot de elemente arata adesea mai bine decat un numar de elemente cu sot Detalii »

Flori de vara in ghivece

Plantarea in ghivece este convenabila deoarece sunt mobile si aveti posibilitatea de-a schimba conditiile de mediu cand este necesar. Plantele anuale si bulboase pot fi cultivate in ghivece in timpul verii deoarece majoritatea se adapteaza conditiilor de sol. Ghivecele sunt potrivite pentru plantarea de flori cu conditia sa poata sustine sistemul radicular si sa ofere drenarea necesara. Detalii »

15 sfaturi privind plantarea in ghivece (I)

Aranjarea grupelor de plante din ghivece e asemanatoare insiruirii de poze sau mutarii de mobila. Nu fiti timizi schimbati mereu locul ghivecelor. Insa, amintiti-va cel mai important lucru: rezultatele ar trebui sa va fie pe plac. Detalii »

Clematis

Clematis cuprinde clematitele agatatoare cu ajutorul petiolului volubil al frunzelor. In functie de marimea florilor se disting doua grupe si anume: clematite cu flori mari si clematite cu flori mici. Detalii »

Begonia

Numele plantei vine de la Michel Begon, guvernator în Santo Domingo şi protector al botaniştilor, el însuşi un pasionat de cunoaşterea plantelor. Descoperitorul şi creatorul genului Begonia a fost însă francezul Charles Plumier, călugăr şi botanist călător. Planta este originară din America centrală, America de Sud, India şi Indonezia. Detalii »

Muşcata

Muscata este o planta cunoscuta si raspandita. Ea se cultiva atat pentru decorul interioarelor, ferestrelor, cat si al gradinilor pe perioada de vara. Datorita foliajului frumos, a infloririi continue si sustinute, este o floare populara, mult indragita si cultivata. Numele genului vine de la cuvantul grecesc pelargos - barza, si face aluzie la forma fructului care aminteste de ciocul berzei. Genul cuprinde peste 30 de specii. Este originara din Africa de Sud, iar in Europa se cultiva de la sfarsitul sec 18. Detalii »