No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Cum sa faci o gradina rustica?

Ultima modificare: 2010-08-18 | Primul publicat: 2010-08-04
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Cum sa faci o gradina rustica?
"Acest stil de gradina este relaxant si amuzant" spune Darrell Trout, gradinar, scriitor si lector. Gradina ii reflecta pasiunea pentru frumos, iar o amenajare in stil rustic are probabil mai putine reguli fata de ceea ce iubesti cu-adevarat. Marea diferenta intre o gradina formala si una rustica este ca cea formala are spatiile foarte bine definite, iar cea cottage este incarcata de flori care formeaza un caleidoscop de texturi si culori.

 

Tinand cont de urmatoarele 6 aspecte vei putea sa creezi propria gradina rustica:


  1. Pasi mici. "Nu creea un monstru pe care nu vei avea timp sa-l hranesti constant" spune Trout. Mentine-ti gradina rustica mica si placuta. In timp, pe masura ce increderea iti va creste, mareste-o.
  2. Alege solul potrivit. E un avantaj daca plantele au un sol bogat. Trout recomanda sa faci teste ale solului pentru a invata cate ceva despre tipul pe care il ai. Adauga substanta organica sau ingrasamant in fiecare an.
  3. Alege cel mai bun loc. Din cauza ca plantele nu sunt puse in locul potrivit pot exista probleme. Pe masura ce vei capata experienta te vei descurca tot mai bine. Plantele care nu au nevoie de prea multe ingrijiri sunt acelea care sunt intr-o conditie excelenta.
  4. Alege plante puternice. Nu exista cai corecte sau gresite cand creezi o gradina rustica. Alege doar ce iti place. Cateva dintre plantele favorite a lui Trout sunt: florile cu bulb de primavara, echinacea purpurea, babtista australis, planta de aur (Hemorocallis), steluta (aster), salvie. Domnul Trout recomanda evitarea trandafirilor, deoarece au nevoie de multe ingrijiri.
  5. Acopera solul. Un strat de frunze uscate si paie previne crestere ierbii. Mulciul imbunatateste solul, dand gradinii un aspect neted.
  6. Fa in asa fel incat sa ai la dispozitie un furtun pentru a uda florile cand este necesar.

 

gradina_rustica_400

 

Sfaturi

  • Foloseste pietre pentru un aspect cat mai natural. Aranjeaza-le astfel incat sa se potrivesca cu decorul.
  • Foloseste accesorii amuzante cum ar fi cosuri, ladite, carucioare vechi. Evita aspectul unei gradini dezordonate.
  • Alege flori care infloresc pe toata durata anului.
  • Fa o carare prin gradina. Cararile creaza o atmosfera mai calda. Alege ce fel de carare doresti. O carare de iarba va trebui mereu tunsa.

Tu ce zici?