No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 

Ghivece creative pentru gradina

Ultima modificare: 2011-01-17 | Primul publicat: 2010-05-28
(0/ 0)
Listeaza articol » Trimite articol »
Ghivece creative pentru gradina
Ai o galeata veche pe care nu o mai folosesti? Umple-o cu pamant si lasa-ti imaginatia sa se joace transformand-o intr-un ghiveci inedit! Urmand sfaturile noastre de mai jos vei putea confectiona adevarate opere de arta, realizate chiar de mainile tale dibace!


Dificultate: usoara


De ce aveti nevoie

  1. pamant de plante
  2. ingrasamant cu asimilare indelungata
  3. diferite flori
  4. recipiente, precum o galeata veche galvanizata sau o stropitoare

 

 

ghivece

 

Recipiente creative: adaugati un farmec aparte gradinii dumneavoastra cu ajutorul unui ghiveci care sare in ochi tuturor.

 

Pasul 1. Pentru a conferi un aspect clasic unei galeti noi galvanizate sau unei stropitori, "ungeti" suprafata recipientului cu pamant umed. Lasati-l sa se usuce si apoi folositi manusile pentru a netezi suprafata, inlaturand toate denivelarile care pot sa apara. Nu incercati sa udati recipientul cu apa pentru a-l netezi, deoarece veti curata pamantul de tot, iar odata cu el si aspectul clasic conferit de lipsa stralucirii materialului galvanizat.

Pasul 2. Daca recipientul nu are scurgere, faceti-i cateva gauri de jumatate de centimetru, pe fundul vasului, cu un ac mai solid sau cu un gauritor. Acoperiti gaurile cu o plasa din fibra de sticla, pentru ca acestea sa nu se astupe cu pamant sau ca pamantul sa se scurga prin acestea. Daca recipientului s-a deteriorat datorita ruginei, veti fi nevoiti sa introduceti, in interiorul acestuia, un alt vas, de plastic (si cu gauri de scurgere), pentru a nu lasa pamantul sa se scurga.

Pasul 3. Umpleti recipientele cu un amestec de pamant bun, adaugati o mana de ingrasamant cu asimilare indelungata si continuati procesul de plantare asa cum ati face-o cu oricare alt recipient.

 

Si nu uitati !

Un bustean fara partea interioara, cutii de lemn, cutii de cafea din metal si chiar coliviile vechi pot fi folosite si adaptate ca si ghivece pentru plante; puteti atasa un lant sau un cablu in partea superioara a recipientului, pentru a realiza un ghivechi neobisnuit, care poate fi atarnat undeva.

Cosuletele din plastic si cativa centimetri de pietris pot sa sustina fara probleme ghivecele cu flori. Asa ca puteti folosi canitele decorative (cele pe care le aveti pline de popcorn de Craciun), daca le dati cateva gauri pe fund. O pereche de cizmulite ale copiilor viu colorate (cele intens folosite) pot fi niste recipiente inteligent alese.

Daca aveti un recipient mare, cum ar fi o galeata mare galvanizata, dati-i cateva gauri pentru scurgere si umpleti fundul galetii cu cativa centimetri de pietris. Mai apoi, folositi recipientul pentru a depozita, in acesta, diverse ghivece in fiecare sezon (de la bulbii primavaratici pana la crizantemele tomnatice)

 

ghivece
ghivece


Tu ce zici?