No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Gradina in culori

E momentul sa ne facem planuri pentru gradina de vara?Desigur! Caci ochiul boului, galbenelele, creasta cocosului, albastrelele, cleomele si multe alte specii pot fi semanate in saptamanile care urmeaza. Cu ajutorul soiurilor noi in culori la moda se poate incepe un experiment interesant in gradinile voastre. Detalii »

Arbusti ornamentali in loc de garduri

Gardurile facute din arbusti vesnic verzi, au un efect deosebit chiar si iarna, aducand o pata de culoare in griul acestui anotimp. Dintre arbustii care infloresc, se pot alege culori variate dupa fantezia fiecaruia. Din tufisuri in scurt timp cresc garduri vii inalte, care necesita o mult mai putina ingrijire. Varietatea mare a tufisurilor cu flori infrumuseteaza deosebit un asemenea gard viu. Detalii »

Ce să plantăm toamna?

Sunt mai multe motive pentru care grădinarii de hobby cu experienţă preferă să planteze toamna. Fie că vorbim de pomi fructiferi, legume sau de grădina cu flori, majoritatea lucrărilor importante din grădină se realizează în anotimpul ploios. Acum poţi afla de ce se face acest lucru. Detalii »

Albastrelele

Genul Centaurea cuprinde peste 350 specii, majoritatea perene. Este originara din nordul Africii. Albastrelele se utilizeaza in special in spatiile verzi ca pete de culoare marginite de specii cu talie mica sau pentru flori taiate. Detalii »

Cârciumăreasa (Zinnia)

Genul cuprinde peste 15 specii anuale sau rustice. Este originară din Mexic. Numele plantei vine de la botanistul german Johann Gottfried Zinn. Cârciumăreasa se foloseşte în spaţiile verzi ca pete de culoare, în ronduri, rabate şi ca flori tăiate. Datorită multitudinii de culori şi tipuri de creştere se pot face combinaţii decorative numai din ele. Detalii »

Ochiul Boului (Calistephus Compositae)

Numele plantei provine de la cuvintele greceşti „calistos” - cea mai frumoasă şi „stephos” - cunună, aluzie la frumuseţea inflorescenţei. Planta este originară din China şi Japonia. Este o planta foarte populară în toate regiunile ţării şi se cultivă mult în grădinile de lângă casă. Se utilizează de asemenea în borduri, platbande, dar mai ales ca floare tăiată. Detalii »

Panseluţe

Datorită petalelor în formă de inimă se spune ca panseluţa este unul dintre ingredientele unei vechi poţiuni de dragoste. În vechime se credea că panseluţa are puteri magice şi că poate vindeca o inimă rupta . Conform legendelor o panseluţă nu trebuie culeasa cu rouă pe ea, pentru că asta ar cauza mortea fiinţei iubite. Până şi marele Shakespeare s-a lăsat fermecat de panseluţe. În piesa Visul unei nopţi de vară, datorită sucului de panseluţe aplicat pe ochii Reginei Titania,aceasta se îndrăgosteşte de prima fiinţa pe care o vede. Detalii »

Sfaturi pentru creşterea unei grădini de legume organice

Bucură-te de legumele proaspete, sănătoase şi mai ales organice produse de grădina ta. Întâi şi întâi asigură-te că ai cele mai bune condiţii de creştere pentru plante. Pentru majoritatea legumelor aceasta înseamnă mult soare (cel puţin 6 ore de soare direct pe zi). Dacă aveţi un sol slab, suplimentaţi cu ingrăşământ organic (compost) Detalii »